Ny skandalbok skakar Vita huset: ”Såg Trump äta känsligt papper”

avSebastian Laneby

Efter att ha avskedats från Vita huset erbjöds Omarosa Manigault Newman 15 000 dollar i månaden för att hålla tyst.

Det beskriver hon i sin nya bok där hon också berättar att Donald Trump frekvent använder sig av rasistiska uttryck – och att han efter ett möte med advokaten Michael Cohen åt upp ett känsligt papper.

Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders slår tillbaka mot anklagelserna och menar att boken är ”full av lögner och falska anklagelser”.

Omarosa Manigault Newmans bok “Unhinged: An Insider Account of the Trump White House” kommer att släppas under nästa vecka.

Men redan nu skakar den om Vita huset med en rad nya uppgifter om president Donald Trump.

Under fredagen har både The Washington Post och The Guardian rapporterat om boken där den tidigare assistenten Omarosa Manigault Newman berättar att hon erbjöds 15 000 dollar i månaden för att hålla tyst – efter att ha avskedats från Vita Huset av stabschefen John F. Kelly i december i fjol.

Tog emot samtal från svärdottern

Manigault Newman ska, efter att ha fått sparken, mottagit ett samtal från kampanjrådgivaren Lara Trump, Donalds svärdotter, och ha erbjudits jobb och den månatliga summan i utbyte mot tystnad.

Manigault Newman vägrade ta emot erbjudandet, skriver hon i boken.

1 av 3 | Foto: Carolyn Kaster / TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.

I den anklagar hon även presidenten för att vara okvalificerad, narcissistisk och rasistisk och berättar att han under inspelningen av dokusåpan ”The Apprentice” frekvent använde n-ordet.

Manigault Newman har länge försökt få tag i inspelningarna och anledningen till att hon fick sparken var, enligt egen utsago, att hon var nära att få tag på materialet, skriver The Guardian.

Käkade upp känsligt papper

Utöver tystnadskontraktet och de rasistiska uttalandena är boken full av flera andra nya uppgifter.

Manigault Newman berättar att hon efter ett möte mellan Donald Trump och advokaten Michael Cohen i Ovala rummet såg hur presidenten tog upp ett papper, stoppade in det i munnen, hur han började tugga på det och sedan svalde det.

”Det måste ha varit något väldigt, väldigt känsligt”, skriver hon.

Hon hävdar också att hon har sett presidenten agera som en ”lössläppt hund” på lyxresorten i Mar-a-Lago när frun Melania inte varit där.

Finns solarium i Vita Huset

Efter många och långa diskussioner om Trumps utseende påstår Manigault Newman nu också att det finns ett solarium i Vita huset. Det gör hon trots att flera andra assistenter inte har sett något sådant, skriver The Washington Post.

Efter rapporterna om den nya skandalboken slår Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders nu tillbaka kraftigt.

I ett uttalande menar hon att boken är ”full av lögner och falska anklagelser”.

– Det är sorgligt att en missnöjd tidigare Vita huset-anställd försöker dra nytta av dessa falska attacker. Och ännu värre att medierna nu ger henne en plattform, säger Huckabee Sanders.