Politiska utspelet: ”Jag har en ko och traktor...”

Artemij Panarin levererar ett udda uttalande

avLinus Norberg

Foto: Petr David Josek / TT / NTB Scanpix

Poängkung i NHL.

Nu visar Artemij Panarin upp en helt annan sida av sig själv.

På Instagram kommenterar han nu EU:s sanktioner mot landet.

– Allt är bra, jag har en ko och en traktor, säger den ryske superstjärnan

Tidigare i sommar skapade Artemij Panarin rubriker genom att inte vara särskilt positivt inställd till en förlängning av kontraktet med Columbus Blue Jackets.

Den 26-årige ryske stjärnan svarade för 82 poäng på 81 matcher förra säsongen och förklarade själv att Columbus ”borde känna till riskerna” om de behåller honom.

Nu uppmärksammas Panarin även utanför isen.

På sin Instagram publicerar han ett videoklipp när han kör traktor och kommenterar hur han påverkas av EU:s sanktioner mot Ryssland.

”Kossan ger mjölk”

– Vi lever som vi bor. Det finns hönor, jag har en ko, en traktor, jag får ägg från hönsen, kossan ger mjölk, eller kött om man så vill, och jag dricker bärs, säger Panarin i klippet.

– Vi lever, allt är bra. Jag har min egen produktion i Tjeljabinsk-regionen, det finns en efterfrågan och telefonen ringer. Naturen är bra, fortsätter han.

EU valde tidigare i sommar att förlänga de sanktionerna som infördes i juli 2014 på grund av Rysslands destabilisering av Ukraina. Åtgärderna riktar sig mot områden som finans, energi och försvar, samt varor för civilt bruk.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM