Kvartsfinal väntar världsstjärnorna

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Tennispubliken i Stockholm open fick inte se mer än två timmar av världsstjärnorna Roger Federer och Robin Söderling i går - de var för överlägsna sina motståndare.

I kväll spelar de igen, i kvartsfinal.

Världstvåan Federer ställs mot sin schweiziske landsman och vän Stanislas Wawrinka. Peter Lundgren, tidigare tränare åt Federer som numera har Wawrinka som sin adept, tror att 21-rankade Wawrinka kan hota Federer.

Stanislas kan förlora, 2-6, 2-6, men kan också skaka Federer. Han har ju inget att förlora, säger Lundgren till TT.

Även Federer tror att det kan bli tufft i kväll. Han fick stryk av Wawrinka på Monte Carlos grus i våras.

– Wawrinka har tagit ett steg framåt genom att besegra spelare som mig själv och Andy Murray i US open. Han har legat på topp-20 och har chans att klättra ännu högre. Det är därför det är en sådan tuff lottning för mig, säger Federer.

Världsfemman Söderling möter tysken Florian Mayer. För publiken kan det bli ett underhållande möte mellan två helt olika spelstilar. Söderling står för kraften och tyngden i sitt spel, Mayer för variationen och det aviga spelet. Han är en av få på tennistouren som slår stoppbollar med dubbelfattad backhand och lever på att förstöra rytmen för motståndare - sådant som Söderling ogillar.

– Han är bra från båda sidor, spelar ganska flackt och kan variera sitt spel genom att bryta av med stoppbollar. Det är lite lurigt spel, säger Söderling.

– Han kanske inte har så jättebra defensiv men kan kontra sig ur många situationer. Kanske är hans andraserve lite klen.

TT

Publicerad: