Portugal ändrar i programmet – för Sverige

avLinn Elmervik

NÖJE

LISSABON. Sveriges teknikhaveri tvingar Portugal att ändra i programmet.

Eurovision-produktionen ger Benjamin Ingrosso, 20, extra tid för att rigga upp sin avancerade ljusrigg.

– Det är nästan omöjligt att få den där scenen på plats på tio sekunder, säger Benjamin.

Benjamin Ingrossos ljudkaos ruckar den annars så strikta Eurovision-produktionen.

Efter teknikhaveriet på repetitionerna i onsdags får Sverige fördel i form av extra tid för att kunna genomföra framträdandet som planerat i direktsändning.

Under fredagens repetitioner i Altice arena dröjde det flera sekunder efter att Sverige presenterades innan Benjamin Ingrosso kunde börja sjunga. Tiden fylldes ut genom att en av programmets fyra programledare promenerade ut i publikhavet för att göra intervjuer. Samtidigt kapades tid någon annanstans i körschemat.

– Det känns jätteskönt för mig och jag tror det är ännu skönare för scenarbetarna eftersom de får stressa sig fram för sätta ihop scenen i tid. Det är nästan omöjligt att få den där scenen på plats på tio sekunder, säger Benjamin Ingrosso.

Får extra sekunder

Ändringen i produktionen kommer efter en begäran från den svenska delegationen.

– Vi har fått några extra sekunder för att kontrollera att riggen är på plats, att den är centrerad och att Benjamin är på ordentligt och har hittat sin position, säger Karin Gunnarsson, svensk delegationschef på plats i Lissabon.

Ljusproblemen har uppstått eftersom det tar längre tid än beräknat att frakta in riggen på scenen och se till att den fungerar. Under tisdagens repetitioner havererade konstruktionen under förflyttningen ut på scen.

Benjamin fick teknikstrul under genrepet.

”Tajt med tid”

– Vi tycker det är väldigt tajt med tid, så vi tycker det är väldigt bra att det finns lite mer luft där så att det inte behöver vara så stressat, säger Karin Gunnarsson.

Benjamin Ingrosso har tidigare berättat för Nöjesbladet att han försöker tänka bort de eventuella problem hans ljusrigg kan orsaka under finalen.

– Det orkar jag inte lägga massa energi på för då kommer jag bara ha en onödig grej att vara nervös över. För mig är det viktigaste att jag fokuserar på min grej, har han sagt.

Finalen i Eurovision song contest sänds i SVT1 på lördag klockan 21.00. Benjamin Ingrosso går ut som nummer 20.

Så har det gått för Sverige i Eurovision 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM