Stjärnornas känslokaos på VMA

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Tårar och öppna bråk under galan

1 av 6

Justin Bieber bröt ihop, Nicki Minaj attackerade Miley Cyrus och Kanye West kom ut som politiker.

Stjärnorna bjöd på både ilska och tårar under nattens Video Music Awards i Los Angeles.

– Som ni förmodligen redan gissat har jag att bestämt mig för att ställa upp i valet 2020, avslöjade Kanye West.

Under livesända MTV Video Music Awards premieras de artister som lyckats allra bäst under året som gått. I natt gick den 32:a galan i raden av stapeln på Microsoft Theater i Los Angeles.

Och det var en händelserik sådan. Galan leddes av den skandalomsusade Miley Cyrus och en stor del av Hollywoods kändiselit fanns på plats.

Bieber i tårar

En av de mest uppmärksammade artisterna var, inte helt otippat, Justin Bieber som sjöng nya låten ”What Do you Mean”. Efter ett känslosamt låtparti om livets alla vändningar blev det för mycket för stjärnan, som började gråta och gömde ansiktet i händerna. Framträdandet var hans första på VMA sedan 2010.

Nästan lika mycket uppmärksamhet fick 21-åringens nya frisyr, lugg i sidbena. Medan fansen förfasades över artistens nya look på sociala medier liknade amerikanska medier stilen vid en annan flickidols.

”Justin Biebers hår kommer ge dig allvarliga Brad Pitt-flashbacks”, skriver People.

”Congratu-fucking-lations”

Den senaste tidens öppna bråk mellan Miley Cyrus och Nicki Minaj fortsatte framför öppen ridå under VMA, skriver TMZ. I en färsk intervju med New York Times kallade Miley Nicki Minaj för ”inte speciellt snäll och inte särskilt artig”. Det fick Nicki Minaj att gå igång.

När hon skulle lämna över till Cyrus efter sitt tacktal passade hon på att ge programledaren en känga.

– Och nu...tillbaka till den där bitchen som hade en hel del att säga om mig i tidningen häromdagen, sa hon.

– Vi är alla i den här industrin, vi gör alla intervjuer och vi vet hur de manipulerar. Nicki, congratu-fucking-lations, blev det bitska svaret från Miley.

Kanye bad om ursäkt

Under galan 2009 orsakade Kanye West stort rabalder när han avbröt Taylor Swift i hennes tacktal för att säga att Beyoncé borde vunnit priset. I natt fick sångerskan sin ursäkt när hon delade ut priset Michael Jackson Video Vanguard Award till rapparen.

– Om jag hade haft en dotter då, hade jag gått på scenen och tagit mikrofonen från någon annans? Jag visste inte hur jag skulle säga det på ett perfekt sätt. Ibland känns som det att jag dog för att artister ska kunna ha en åsikt även efter att de blivit framgångsrika, sa West.

Kanye West passade dessutom på att avslöja att han tänker ansluta sig till skaran kändisar som satsat på en politisk karriär.

– Ja, som ni förmodligen redan gissat har jag att bestämt mig för att ställa upp i valet 2020, meddelade han den jublande publiken.

Publicerad:

LÄS VIDARE