"Jag hann tänka på Ivan Turina"

Av: Martin Tolén

Publicerad:

FOTBOLL

Sirius lagkapten drabbades av problem med hjärtat

På annandag påsk drar Sirius säsong igång.

Däremot utan lagkaptenen Niklas Busch Thor som drabbats av hjärtproblem.

– Jag hann även tänka på Ivan Turina (AIK-målvakten som dog i sömnen, reds anm) och vågade inte sova när de inte ville att jag skulle övernatta på sjukhuset, säger  Niklas Busch Thor till UNT.

Det var i förra veckan som Sirius mittfältare och lagkapten Niklas Busch Thor började känna tryck för bröstet, oväntade hjärtrusningar och värst blev det i onsdags förra veckan när 29-åringen satt och läste tidningen.

– Jag blev yr och mådde illa. Då gick jag upp till Ebba (hustru och blivande partiledare i Kristdemokraterna) och sa att jag hade problem med att ta djupa andetag. Vi ringde efter ambulans som kom hit, men de hittade inget fel på mig och tyckte väl att jag kunde vara hemma. Men jag kände mig fortsatt dålig, det gjorde ont och det värkte i bröstet. Dagen efter åkte jag in till sjukhuset och då kunde de konstatera att jag drabbats av förmaksflimmer, säger Busch Thor till Upsala Nya Tidning.

"Måste jag sluta med fotboll?"

Han har inte haft problem med hjärtat tidigare och har inga anlag för det i släkten men berättar för UNT att han känt samma symptom en vecka tidigare.

– Jag hann få alla möjliga tankar natten innan jag skulle undersöka mig på sjukhuset, men jag kände inte att jag skulle dö. Men betyder det här att jag måste sluta med fotboll? Jag hann även tänka på Ivan Turina (AIK-målvakten som dog i sömnen, reds anm) och vågade inte sova när de inte ville att jag skulle övernatta på sjukhuset. Det var grymt obehagligt, säger Niklas Busch Thor.

Hoppas vara tillbaka

Att han inte spelar i Sirius premiär mot Syrianska är självklart med Uppsalalagets lagkapten hoppas kunna vara tillbaka på plan snart.

– Nu ska jag ta några dagar eller någon vecka till att bara ta det lugnt. Det känns konstigt när man är 29 år och har fått förmaksflimmer. Men hjärtat fungerar som det ska nu, så jag ska kunna träna igen som vanligt igen när jag orkar. Vad flimret berodde på är det ingen som vet. Jag har inte heller känt mig stressad eller haft ångest eller så, som brukar vara orsaken.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN