Är du drabbad av bränderna? Kontakta Aftonbladet!

avMikaela Somnell

Sverige står i lågor. Bränder härjar från norra Norrland till södra Skåne och enligt räddningstjänsten är läget det värsta i modern tid.

Nu ger sig Aftonbladet ut på vägarna för att träffa dig som är drabbad av bränderna.

Har du evakuerats från din bostad, luktar det rök i ditt område? Eller har du eller någon i dina trakter engagerat sig för att hjälpas åt i brandkaoset? Ring oss!

Är du drabbad? Kontakta oss!

Sommaren 2018 går till historien som en av de varmaste på många år. Härligt på många sätt – men det extrema vädret har sina baksidor.

I måndags brann det på 40 ställen runtom i landet och flera räddningstjänster är i akut behov av förstärkning.

1 av 2 | Foto: Nisse Schmidt
Släckningsarbete pågår vid branden i Älvdalen, Dalarna.

Under tisdagen har stora skogsbränder rasat i Härjedalen och flera invånare har evakuerats från sina hem.

Samtidigt kommer rapporter om människor som hjälps åt på olika sätt. Flera frivilliga har hjälpt räddningstjänsten med allt från eftersläckningsarbete till att förbereda fika för brandmän och drabbade.

För att klara av trycket som detta sätter på räddningstjänsten har man nu bett om förstärkning från EU – och norska brandhelikoptrar och italienska brandflyg har beställts till vissa av brandhärdarna.

– Vi har en så kallad särskild organisation. Vi hade det under juni och det återupptogs den andra juli. Syftet är att säkerställa MSB:s samlade hantering gällande skogsbränder. Vi samordnar och stödjer ansvariga aktörer, som insatsförmågor och andra resurser, säger Erika Espino, presskommunikatör på MSB.

Nu är Aftonbladet ute i landet för att träffa dig som påverkas av bränderna på något vis. Har du sett rök och lågor? Måste du ha fönster och dörrar stängda? Eller har du engagerat dig för att hjälpa till under en brand? Aftonbladet är nyfikna på allt – stort som smått.

Kontakta oss så kanske vi ses någonstans i Sverige!

Är du drabbad? Kontakta oss!

ARTIKELN HANDLAR OM