”Sa att du måste slå världsrekord”

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Tränaren på skojhumör efter Sjöströms guld

1 av 2

RIO DE JANEIRO. Tränaren Carl Jenner är lika strålande glad som sin adept.

Efter Sarah Sjöströms OS-guld och världsrekord skojar han om att det inte finns mer att göra här.

– Vi åker hem nu, säger han och ler.

Han ser ut som om det var han som just hade simmat. Carl Jenner är svettig och glimrande glad när han möter pressen efter Sarah Sjöströms världsrekordlopp som gav OS-guld på hundra meter fjäril.

– Tiden är makalös. Jag sa åt henne att om hon ska vinna måste hon vinna med världsrekord. Annars är det inte värt någonting, säger han skrattande.

– Ärligt talat har jag spelat upp loppet miljoner gånger sedan vi kom hit och jag kunde inte se något annat utfall än det hon gjorde i kväll.

Vi har aldrig sett Sarah så här lugn och trygg förut. Har det svajat någon gång?

– Ja. Nu var hon nervös, ikväll. Vi kom in till en OS-final. Hade hon inte varit nervös hade det varit konstigt och när jag sa hejdå till henne hade hon ändå glimten i ögat.

"Shit, den flyger av..."

Jenner och Sjöström samarbetade också ihop under London-OS, där de misslyckades med att ta medalj. Jenner säger att man såg den här potentialen redan då, men att utklassningen här i Rio ändå lämnar honom mållös.

– Att kunna göra det hon gjorde... Inte bara vinna utan krossa. Ingen hade en chans. När hon stod på pallen trodde jag att hon skulle ta sönder kickstödet. Det var det hårdaste någon någonsin har kickat den. Shit, gör hon det en gång till kommer det flyga av. Den powern har hon i kroppen, säger han.

Och nu?

Ja, Sarah kan inte dricka upp all champagne hon hittar för redan under måndagen går försöken på 200 meter frisim.

– Simning är konstigt, för vi går igång i morgon igen. Man kan inte göra som i en fotbollsmatch där du vinner finalen och springer ut och festar hela kvällen. Vi måste hålla ihop oss.

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM