”Han kör ett vågat race”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svenskarna slipper värsta konkurrenten efter bråket: ”Är sjukt bara”

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Jens Byggmark

LEVI. De svenska slalomherrarna slipper sin kanske värste konkurrent i premiären. 

Henrik Kristoffersen kommer inte till start i Levi efter att ha stämt det norska skidförbundet.

– Han kör ett vågat race, för hans del hoppas jag att det går igenom, säger Jens Byggmark.

Alpinstjärnan Henrik Kristoffersen har haft en konflikt med det norska skidförbundet under en längre tid. Anledningen är att Kristoffersen vill köra med sin privata sponsor Red Bull på hjälmen, något som lagkamraten Aksel Lund Svindal tillåtits göra. Kristoffersen har dock fått nej, vilket har gjort att han stämt skidförbundet. På grund av kaoset har han nu valt att hoppas av slalompremiären i Levi.

– Kommer det att hjälpa att han står över race och kommer de att vika? Det känns tråkigt för honom att de har kommit till den punkten att han måste göra en sådan grej för det skadar honom mer än det skadar skidförbundet. Det enda uppsidan han har är med Red Bull, men får han inte till det här så har han ingen uppsida alls, då har han bara missat race. Han kör ett vågat race, så för hans del hoppas jag att det går igenom, säger Jens Byggmark.

”Öppnar för oss andra”

Kristoffersen har vunnit slalompremiären de senaste åren och tog hem cupen i fjol. Nu slipper svenskarna sin kanske störste konkurrent i Levi.

– Det öppnar upp för oss andra, säger André Myhrer.

Är det skönt att slippa honom?

– Nej, det är ju sjukt bara. Jag vet inte om jag vill gå in på det. Han får väl göra som han vill. Det är tråkigt att han inte är med för han har ju vunnit de två senaste och varit mannen och slå på slutet. Tråkigt att han väljer att hoppa av.

Myhrer tog sin första världscupseger på tre och ett halvt år när han vann säsongsavslutningen i St Moritz i våras. Nu hoppas han att kunna fortsätta trenden.

– Det har sett bra ut, alla åker väldigt snabbt och jag är nöjd med min åkning, säger 33-åringen som vid en ny världscupseger går upp som näst bäste svensk genom alla tider genom att tangera Fredrik Nybergs sju vinster.

– Det måste vi försöka ändra på. Jag träffade honom i Sölden och han påminde inte om det då.

Publicerad: