Hoppar av i protest mot teamkamraten

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag känner mig kränkt”

1 av 2
Carmen Jorda och Marco Sörensen

När Lotus blev Renault och fick en dansk förare hade Marco Sörensen redan lämnat teamet.

Nu berättar dansken varför han oväntat hoppade av mångas drömuppdrag.

– Jag kände mig kränkt, säger Sörensen till danska Ekstrabladet.

Den 21 december bekräftade Renault att de köpt upp Lotus Formel 1-team och kommer köra med en fabriksbil under nästa års F1-cirkus. Den 3 februari presenterade det nya stallet sedan dansken Kevin Magnussen som en av sina förare.

”Var tolv sekunder långsammare”

Det vore en dröm för Magnussens landsman Marco Sörensen som det senaste året jobbat som testförare för Lotus. Problemet var bara att dansken redan innan jul lämnat in sin avskedsansökan.

Det har spekulerats i anledningen bakom Sörensens plötsliga avhopp och nu lägger 25-åringen korten på bordet. Skälet var var Renaults värvning av spanjorskan Carmen Jorda som ny testförare.

– Jag har jobbat minst 60 dagar under de två senaste åren med att utveckla Formel 1-bilen i simulatorn. Hon var tolv sekunder långsammare än mig i den och ändå gick hon därifrån med alla belöningar, säger Marco Sörensen till Ekstrabladet.

”Kan inte ens framkalla en film”

Renaults val att anställa 27-åriga Jorda har redan tidigare mötts av kritik från andra motorprofiler. Detta då spanjorskan kört 44 lopp i GP3, inte vunnit något, inte stått på prispallen, inte tagit någon pole position och inte heller kört det snabbaste varvet vid något tillfälle. Hon hade under tre säsonger i serien inte tagit en enda poäng.

– Carmen Jorda kan inte framkalla en film, än mindre utveckla en F1 hybrid, sa tidigare konkurrenten Rob Cregan när nyheten om Jordas hopp till F1 blev känt.

Utnämningen blev alltså droppen för Marco Sörensen.

– Jag kände mig så kränkt att det till sist blev för mycket. Jag var bara tvungen att sluta.

Publicerad: