Elsie, 3, hängde i gardinsnöre – dog

avMalin Wigen

1 av 2 | Foto: GoFundMe
Elise dog efter en tragisk olycka.

Treåriga Elsie Mahe, från USA, blev medvetslös efter att hon blivit hängande i ett gardinsnöre som fastnat runt halsen – en vecka senare dog hon, skriver CNN.

I tisdags dog en treårig flicka vid namn Elsie Mahe, en vecka efter en tragiska olycka då hon blivit hängande i ett gardinsnöre som fastnat runt hennes hals. Familjen, som bor i Utah i USA, delar med sig av dödsbeskedet på pappan Reno Mahes Instagram, som är en känd amerikansk fotbolls-spelare.

Vår flicka Elsie har officiellt släppts till himlen (…) Vi känner frid och vi är så tacksamma som har fått äran att vara hennes föräldrar. Hon fortsätter att sprida kärlek och hopp i hela världen och jag känner vördnad för herren och hans plan för min söta flicka(...)”, skriver han i inlägget.

Hamnade i respirator

Det var när Elsie lekte med en vän som olyckan var framme. Vännen sprang och hämtade Elsies mamma Sunny som omedelbart började med hjärt- och lugnräddning då Elsie tappat medvetandet. Elsie fördes till barnsjukhuset i Salt Lake City där hon fick ligga i respirator på intensivvårdsavdelningen, skriver CNN.

Förklarade henne hjärndöd

En vän till familjen startade en GoFundMe-sida där de gav uppdateringar om Elsies tillstånd. Ett tag fanns det hopp då Elise kunde andas på egen hand men hon gav ingen respons. Och även om svullnaden i hennes hjärna minskade så hade delar av hjärnan varit utan syre för länge. Dessutom led hon kramper. Det var på måndagen som en läkare förklarade henne hjärndöd, enligt mamman Sunny.

Familjen ska nu donera Elsies organ för att rädda andras liv, skriver CNN.