Wangle: ”Lyfter på hatten – vilken häst”

TRAV

Nu är han ännu mer historisk inom svensk travsport med flest segrar inom rikstotolopp.

On Track Piraten, alltså.

Det finns inga mer superlativ att skriva än att hästen, just det, är historisk.

Tio år gammal – men ändå med och slåss bland eliten.

Han har tjänat över 16,5 miljoner kronor och kommer alltid tillbaka gång på gång.

Det blir nog en vinter till för svenska travpubliken att njuta av sagohästen, On Track Piraten.

Det är bara lyfta på hatten vilket jobb som tränare Hans R Strömberg och resten av stallet gör med hästen.

Samma tema snackar vi när det pratas om Very Kronos. Strulputten som alltid vinner när han går felfritt. Det märktes både på kusk, tränare och skötare att lördagens seger var riktigt känslosam och betydelsefull.

Hur bra är hästen egentligen? Ingen vet...

Tillsist:

Kul att se Ove A Lindqvist tillbaka på V75 efter den otäcka olyckan. Snacka om att vara en riktig ”krutgubbe”.

Erik Adielsson hade stor show på V75 med tre segrar och en andraplats.

V75-värdet orkade inte över 1 000 kronor. Det händer inte ofta.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången:

On Track Piraten: Jag måste bara ge fem plus till den här superhästen som aldrig slutar att förvåna hela den svenska travpubliken. Ett hjärta av guld minst sagt och en vinnarskalle som vägrar att ge upp. Nu kommer vintern närmare och On Track Piraten är redo för ännu en säsong. Trots att hästen är tio år gammal så finns det mer att ge. Det visade han inte minst när han vann över 3140 meter, åkandes. Det blir kanske en ny sagovinter för On Track Piraten.

Very Kronos: Vad är det här för häst egentligen? Aldrig förlorat felfri...Det säger en hel del. Jag kan erkänna att det behövs ett starkt hjärta för att spela på hästen, för det ser ut att gå på nålar mest hela tiden. Men kapaciteten är rå, den är brutal. Sättet som hästen krossar en så pass bra häst som Cab Hornline är imponerande och det låter på hela stallet som att så länge de bara lyckas hålla hästen i trav så finns det inga hinder på vägen...

Milliondollarrhyme: Även här har det lossnat något extremt på slutet och det är en oerhört kapabel häst. Tidigt under 2018 började Fredde B Larsson att hylla hästen, men sedan blev det platt fall. Nu har det vänt och Milliondollarrhyme stod för en sensationellt bra långsida och det här var imponerande. Det var inget snack om saken och här vet jag att det finns mycket sparkapital. Barfota runt om på den här så kan det bli helt perfekt.

Corroded: Wow, äntligen seger på V75. Jag har haft ögonen på den här hästen i flera år, då en av mina förra kollegor äger och fött upp hästen. Gång på gång har jag väntat på att få se hästens enorma kapacitet och nu i regi Robert Bergh har det lossnat – rejält. Under lördagen fick Corroded ett stentufft lopp i dödens men var bara bäst. En imponerande insats. Grattis, Steve! Det kommer nya segrar...

Lome Brage: Härlig insats som megafavorit. Hästen gjorde inga fel, tog snabbt hand om ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Det var en walk in the park och även fast det var ett oerhört tråkigt lopp så är det inte många hästar som slår Lome Brage över dessa aktuella förutsättningar.

Cab Hornline: Såg brutalt bra ut i värmningen och även i provstarten så glänste det om Pelle Lennartssons affischhäst. Men hästen blev milt uttryckt, krossad, av Very Kronos och det var nått som inte stod rätt till. Hästen är betydligt bättre än så.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75