VM-stjärnan tjänade 2,5 miljoner i veckan – nu är han pank

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

För drygt ett år sedan var han en av världens bäst betalda fotbollsspelare med en veckolön på 2,5 miljoner kronor.

Nu är han så gott som pank.

Den ghananske anfallaren Asamoah Gyan – som blev känd för omvärlden under VM 2010 – säger att han bara har ett par tusen kronor på sina bankkonton.

För drygt två månader sedan avslöjade den gamle brasilianska storspelaren Ronaldinho, 38, att han hade skulder på drygt 20 miljoner och mindre än 60 kronor på sina bankkonton.

På grund av sitt ekonomiska ras har han hamnat i en tvist med flera myndigheter i hemlandet.

”Brasilianska myndigheter har tröttnat på de obetalda skulderna och dragit in hans pass på grund av det”, skrev Marca när nyheten läckte ut.

”Allt jag äger och har”

Nu har nästa stora fotbollsprofil öppnat upp om sin trassliga ekonomiska situation – anfallaren Asamoah Gyan, 33, som gjorde entré i världsfotbollen under VM 2010 när han tog sitt Ghana till kvartsfinal.

Väl där blev Uruguay för svåra. Många minns säkert hur Gyan missade en straff för Ghana i den 120:e minuten (Luis Suárez räddade en boll med handen), och sedan förlorade det afrikanska landet i straffläggningen.

Efter turneringen flyttade Asamoah Gyan till Sunderland i Premier League och sedermera blev han en av världens bäst betalda spelare när han tillhörde kinesiska Shanghai SIPG 2015–2017 och tjänade drygt 2,5 miljoner kronor i veckan.

1 av 2 | Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN
Asamoah Gyans tunga straffmiss i VM-kvartsfinalen 2010.

Men nu skriver The Sun att anfallaren – som fortfarande spelar, i turkiska Kayserispor – har förlorat alla sina intjänade pengar. Själv säger han att han äger drygt 7 000 kronor.

– Ta en titt på mig, upp och ned, fram och bak. Det är allt jag äger och har, ska han själv ha sagt enligt MyNewsGh.com.

Har ingen kontakt med familjen längre

Den ekonomiska krisen för Gyan ska ha börjat när han flyttade till Turkiet förra året. Nu är hans familj riktigt oroad.

Ghananen, som gjort 51 mål på 105 landskamper för sitt land, har inte haft någon kontakt med sin fru eller sina tre barn sedan augusti.

Enligt The Sun kom han inte hem till familjen i jul, som han brukar, och barnen är nu oroliga för sin far och de vet inte riktigt var han befinner sig för stunden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.