Loob: ”Det var ett övertramp”

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:

”Jag har pratat med både Jörgen och Modo”

Håkan Loob.
Foto: SCANPIX
Håkan Loob.

Färjestad ber om ursäkt efter presschefen Jörgen Kalitzkis attack mot Modo.

– Jag har pratat med både Jörgen och Modo. Krönikan var ett övertramp, säger klubbdirektören Håkan Loob till Sportbladet.

Sent i går, söndag, skrev Färjestads presschef Jörgen Kalitzki en krönika som publicerades på klubbens hemsida.

I krönikan gick han till hård attack mot elitseriekollegan Modo, som planerar att bryta Hockeyligans överenskommelse om att inte att ta in lockoutade NHL-proffs.

”Det är nog bara tillfälligheter att det Modo som gråtit över långtidsskador skulle vara inblandat i detta spel under täcket, medan klubbens ordförande deltagit i ligans diskussioner och beslut. Det är nog bara tillfälligheter”, skrev Kalitzki bland annat (läs krönikan i sin helhet här).

FBK ber om ursäkt

Modo reagerade starkt mot krönikan och klubbens vd Anders Trollsås sa till NWT att han ”aldrig har varit med om någonting liknande”.

Nu ber FBK:s klubbdirektör Håkan Loob å Karlstadlagets vägnar om ursäkt.

– Jörgen är en väldigt erfaren person, som har en gedigen bakgrund som journalist och som i 99 fall av 100 hittar en bra nivå. Men jag har läst krönikan och i det här fallet gick han över gränsen, säger Loob till Sportbladet.

– Jag har såklart pratat med Jörgen och vi är båda överens om att det var ett övertramp. Han säger själv att pekpinnen mot Modo var för hård. Jag har även pratat med Anders Trollsås, bett om ursäkt och gått igenom det här. Båda sidor är överens om att fallet är utagerat.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN