Förre AIK-spelaren försvarar huliganen

avFredrik Falk

Misstänkte Dif-supportern ville ha Bodström

1 av 12 | Foto: C MORE
Flera ölflaskor kastades in - och ytterligare något typ av föremål som träffade Mjällbys spelare Gbenga Arokoyo efter målet. Domaren tog då beslutet att avbryta matchen och spelarna lämnade planen.

Den 22-åring som misstänkts ha kastat in ett päron under Djurgårdens match mot Mjällby kommer att försvaras av AIK-profilen Thomas Bodström.

Och den forne AIK-spelaren sågar nu polisens intensiva utredningsarbete.

– Jag företräder ibland kvinnor som råkat ut för kvinnofridskränkning. Det brukar ta månader och år innan det ens kommer till förhör, säger han till Sportbladet.

Foto: Björn Tilly/Bildbyrån
Thomas Bodström.

På söndagsmorgonen plockades den misstänkte Dif-supportern in för förhör hos polisen och önskade sedan att få försvaras av Thomas Bodström, enligt Expressen.

– Jag vet inte varför han valde just mig, jag brukar inte fråga mina klienter om det. Och han har inte berättat varför, säger Bodström till Sportbladet.

Enligt Bodström vill inte 22-åringen kännas vid misstankarna om brott mot ordningslagen och misshandel.

– Han nekar till att han ska ha kastat, säger Bodström.

"Får inte känna tryck"

Den förre fotbollsspelaren, som var ordinarie i Solnalaget under slutet av 1980-talet, är rädd för att polisen har påverkats av Svenska fotbollsförbundet i ärendet.

– Polisen får inte känna tryck från fotbollsförbundet. Den här diskussionen ska man ta. Men polisen ska bara utreda, och att kasta en frukt är i sig är inte ett särskilt allvarligt brott, säger han.

Från att matchen avbröts tog det sex dagar att få till stånd en husrannsakan och plocka in 22-åringen för förhört.

Lite väl snabbt, i förhållande till brottets proportion, menar Bodström.

Väntar på ytterligare förhör

– Med tanke på att han är misstänkt för att ha kastat en frukt, så är det väldigt overkligt. Jag företräder ibland kvinnor som råkat ut för kvinnofridskränkning. Det brukar ta månader år och år innan det ens kommer till förhör, säger han.

Polisen har, enligt Bodström, inte kunnat visa några som helst bevis på att den misstänkte mannen kastat päronet.

– De har visat bilder på honom, men han var en av flera tusen på plats. Han har varit där men, dels gäller det att plocka rätt fotografier som visar de som kastar, dels måste de kunna peka ut att det är just han som kastar. Vi väntar på ytterligare förhör nu.