Efter krisbeskedet: Hammarbys styrelse avgår

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

För en vecka sedan kom beskedet att Hammarby säger upp alla spelares kontrakt i ett försök att rädda föreningens ekonomi.

Nu meddelar Hammarby Bandy AB att dess ordförande Jan Henriksson tillsammans med tre av fyra övriga ledamöter lämnar sina uppdrag, skriver DN.

– Vi finner att det för klubbens bästa är klokast i att vi avgår nu. Vi hade planer på att fortsätta arbeta efter vår lagda handlingsplan, men då vi känner att vi har gjort vad vi kan väljer vi att hoppa av så att andra kan ta vid, säger Jan Henriksson till DN.

En extra bolagsstämma ska hållas inom ett par veckor och då kommer en ny interimstyrelse kommer att väljas, som sitter kvar åtminstone till och med den ordinarie stämman i juni.

Hoppfull om swishkampanj

– Vi har en skyldighet enligt aktiebolagslagen att kalla till en extra stämma, där vi kommer att välja en ny styrelse. Vi vill även vara transparenta mot förbundet och bandy-Sverige, och visa att vi verkligen har en ambition att få ordning på ekonomin en gång för alla, säger Anders Gidrup, ordförande i föreningen Hammarby IF Bandy som är majoritetsägare i det AB där han kommer att sitta kvar som styrelsemedlem.

Samtidigt är Gidrup hoppfull om att en ljusning är i sikte. Klubben har bland annat fått in nya sponsorer och swishkampanjen som man dragit igång är nu upp i drygt 200 000 kronor.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE