Lotta Engberg lämnar "Bingolotto"

Publicerad:
Uppdaterad:

Vårens omgång av "Bingolotto" blir den sista för Lotta Engberg. Programledaren har bestämt sig för att hoppa av programmet.

- Det var ett jättesvårt beslut att ta, men man måste stänga en dörr för att öppna en annan, säger hon.

Sex säsonger får räcka. Nu meddelar Lotta Engberg att hon slutar som programledare för "Bingolotto" till sommaren.

- Jag tycker fortfarande att det är skitroligt, men de senaste tre åren har varit ganska späckade för mig, säger Lotta Engberg, som fattade beslutet under hösten.

- Tre år känns ganska lagom. "Bingolotto" firar 20-årsjubileum det här året, och jag tror att det bara är bra att det kommer in en ny hjärna nu.

Tufft jobb

"Bingolottos" exekutiva producent Tora Heckscher berättar att man snart ska börja fundera på vem som ska kunna axla kontrollen över landets duttpennor.

- Det är tufft programledaruppdrag eftersom det är omfattande direktsändningar varje vecka. Det blir svårt att hitta en ersättare, men det kommer vi att göra, menar Heckscher, som har full förståelse för Lotta Engbergs beslut:

- Hon har nästan sänt 52 veckor om året, och det är ingenting man gör i hela sitt liv. Nu har hon dessutom gjort "Lotta på Liseberg" och "Eldsjälsgalan" i flera år, och det betyder att hon i princip inte har haft ledigt. Men vi är jätteglada att hon ska göra "Bingolotto" den här våren.

"Fruktansvärt roligt"

Vad Lotta Engberg ska göra efter "Bingolotto" är inte heller helt klart, men hon berättar att det troligtvis blir en omgång till av "Lotta på Liseberg", oavsett om det tv-sänds eller ej.

Blir det några andra tv-jobb?

- Vi har lite funderingar, men inte mer än så.

Hon rekommenderar utan tvekan den person som erbjuds "Bingolotto"-jobbet att tacka ja:

- Det är ett fruktansvärt roligt jobb, bland det roligaste man kan göra.

"Bingolotto" sänds på söndagar i TV 4 plus.

Therese Lindström/TT Spektra

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN