PRESENTERAS AV

Se succéduons parodi på Andra chansen

Årets skämtvideo om Mellon är här

avRebecka Ljung

Foto: Youtube
Bröderna Norberg skämtar om artister och låtar i Andra chansen i Melodifestivalen 2017. Här tolkas De vet du.

Parodin på Melodifestivalens final och Andra chansen gjorde dundersuccé på Youtube i fjol.

Såhär kul är årets ambitiösa skämtvideo från bröderna Norberg.

Bröderna Norberg gjorde succé med sin Melodifestivalen-parodi 2016. Duons ambitiösa skämtklipp där de tolkar – eller snarare gör narr av – artisterna och låtarna i Andra chansen blev fjolårets mest sedda på svenskspråkiga Youtube, med över sex miljoner visningar.

Nu är Daniel Norberg och Emil Norberg tillbaka. I den nyss släppta parodin på Andra chansen 2017, som du kan se här hos Nöjesbladet, döps De vet du om till Dieto – och sjunger en låt om rotfrukter i stället för om en roadtrip.

Axel Schylström smygäter ur kylen

Lisa Ajax kallar bröderna Norberg för Lisa Lajkjakt och Axel Schylström blir Axel Kylskåp. Parodin på ”Idol”-bekanta Schylström heter ”Det slinker ned” och illustreras av en video där en av skådespelarna iförd morgonrock ”smygäter” ur ett kylskåp, på den animerade Melloscenen.

Axel Schylströms riktiga titelrad ”När ingen ser” ingår på ett naturligt sätt i skämttexten.

Loreen städar gården

Dismissed får helt ny känsla när Norberg-bröderna döper om bandet till Domarmiss och framför låten ”Klar offside!”. The FO&O blir oerhört snälla i parodin, där de under namnet Följa John sjunger om att ”smajla och vinka till mor”.

Det mäktiga i Loreens Andra chansen-bidrag ”Statements” försvinner ganska mycket när bröderna Norberg döper om den till ”Städdag” och dansar med sopborstar samt äter korv med bröd.