Klart: HV71 till final – för första gången på sju år: ”Makalöst”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Första SM-finalen på sju år.

Jublet visste inga gränser i Jönköping på söndagen.

– Jag ryser i hela kroppen, säger HV71-forwarden Filip Sandberg till C More efter att ha satt spiken i kistan mot Malmö.

HV71 har gjort en imponerande resa i SM-slutspelet. Laget hade 3–1 i matcher och matchboll i semifinalen hemma mot Malmö Redhawks på söndagen – och gjorde vad man skulle.

När krutröken lagt sig visade tavlan 4–2 och därmed är Jönköpingslaget klart för sin första SM-final på sju år.

– Jag ryser i hela kroppen. Helt makalöst, det här är få förunnat, säger HV-forwarden Filip Sandberg, som bjöd på matchens delikatess i målet till 4–2, till C More.

”Riktigt skönt”

22-åringen satte fart från blålinjen, fintade upp Jens Olsson på läktaren efter att ha dragit pucken mellan benen på sig själv och skickade sedan upp pucken i bortre krysset.

– Jag fick på en riktigt bra dragning. Riktigt skönt, säger Sandberg.

Malmö var så nära som 2–3 sedan Fredrik Händemark reducerat med minuten kvar av andra, men Filip Sandberg skickade in 4–2 2.19 in i tredje efter en bländande soloprestation och trots vilt krig i resten av perioden orkade skåningarna aldrig återhämta sig.

– Jag är grymt besviken. Tyvärr kom vi inte upp i samma nivå mot HV som mot Växjö, där spelade vi fantastisk hockey, säger Malmö-tränaren Peter Andersson

HV71 vann matchserien med totalt 20–10 i målskillnad och kommer att göra upp med antingen Frölunda eller Brynäs (2–2 i matcher) i SM-finalen.

– Vi har kontinuitet och gör jobbet hela tiden. Det känns riktigt bra, säger Filip Sandberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!