River kontraktet – lämnar Malmö FF

”Vi skiljs åt som vänner”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Guillermo Molins lämnar Malmö FF, enligt uppgifter.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Guillermo Molins lämnar Malmö FF, enligt uppgifter.

Petad i tre raka matcher.

Nu väljer Guillermo Molins, 31, att lämna Malmö FF.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har stöttat mig från dag ett, säger han i ett uttalande efter att ha brutit kontraktet.

Anfallaren har lämnats utanför truppen helt i två matcher i rad. Efter 2–1-segern mot Örebro i onsdags förklarade tränaren Jon Dahl Tomasson sitt val så här:

– Vi har som sagt en stor, stark trupp med många duktiga spelare. ”Gische” är också en duktig spelare och stor personlighet.

Nu har Molins alltså bestämt sig för att lämna.

Bryter kontraktet

31-åringen, som gör sin tredje sejour i ”Di Blåe”, väljer att bryta kontraktet – som gällde till 2021 – i förtid. Det bekräftar nu klubben på sin hemsida.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har stöttat mig från dag ett. Det stödet jag har känt från supportrarna har varit enormt och det kommer jag att bära med mig hela livet. Jag vill också önska mina lagkamrater i MFF all lycka resten av säsongen, säger han.

”Är en ikon”

Sportchef Daniel Andersson:

– Det är ingen tvekan om att Gische är en MFF-ikon som har gjort väldigt mycket för klubben. Han har under långa perioder varit en bärande spelare för oss, med fyra SM-guld och många viktiga mål, men han har inte fått den speltid han önskar under de senaste två åren. Därför känner båda parter att det nu är dags att gå skilda vägar. Vi skiljs åt som vänner och hoppas att det går bra för honom i framtiden.

Enligt SDNA finns det intresse från grekiska klubbar för Molins.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.