Boston vidare: ”Vill ha bucklan”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Intrycket från tidigare i veckan får ses som bekräftat.

Boston Bruins är Boston Bruins igen – och i natt stormade de vidare till andra Stanley Cup-omgången efter ännu en seger mot Carolina.

– Vi har blivit bättre och bättre för varje match och är väldigt inspirerade nu. Stanley Cup-bucklan ska delas ut även i år och vi vill gärna att den den följer med oss hem, säger Joakim Nordström till Sportbladet.

Under första veckorna i bubblan var det ju lite svårt att känna igen supermakten från Massachusetts – och när målvaktsstjärnan Tuukka Rask plötsligt hoppade av och åkte hem till Boston började det nästan lukta lite kris.

Men björnarna har stretat på målmedvetet och långsamt blivit starkare – för att åter resa sig på bakbenen under andra halvan av serien mot ivriga Carolina Hurricanes.

Foto: Nathan Denette / TT

– Ja, det stämmer. I de inledande ”roundrobin”-matcherna var det onekligen lite segt, säger Joakim Nordström på telefon från Toronto.

– Men vi har blivit bättre och bättre för varje match och till slut hittat tillbaka till vårt spel. För egen del? Det är lika där. Vår kedja har också hittat tillbaka till det som är vårt spel och gör det vi ska nu. Det känns bra.

”Bättre laget”

Duellen mot Carolina slutade med en 2-1-seger, efter mål av David Krejci och Patrice Bergeron – samt två assist signerade David Pastrnak, tillbaka på isen igen efter två matcher på läktaren med okänd skada – och sammanlagt vinner B’s med 3-1.

– Jag tycker vi sett till helheten var bättre laget och vinner rättvist, konstaterar ”Jocke”.

Som är peppad inför fortsättningen av Stanley Cup-äventyret.

– Absolut, det är vi allihop. Stanley Cup-bucklan ska delas ut även i år och vi vill gärna att den den följer med oss hem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!