Kläbo: Det är oacceptabelt

Storstjärnan om Petter Northug

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Det Petter Northug har gjort är oacceptabelt, anser landsmannen Johannes Kläbo.

– Du kan dela upp det i två dimensioner: Handlingen och människan Petter Northug, säger han.

– Jag inser att jag behöver hjälp, det har gått över styr.

Det var Petter Northugs första ord i fredagens presskonferens.

Johannes Kläbo, som är en av alla skidprofiler som stöttar Northug under den tuffa tiden, berättar att han har varit i kontakt med landsmannen.

”Han måste ta ansvar”

– Jag har messat honom och så har vi pratat lite. Det som sades stannar mellan oss, men jag hoppas att han lyckas ta ansvar för vad som har hänt, och inte minst tar ansvar för vad som kommer att hända i framtiden. Han har en framtid och han måste ta ansvar för den och vidta åtgärder, säger 23-åringen till NRK.

Om händelsen säger Kläbo:

– För det första är det tydligt att handlingen är något man tar avstånd från. Som förebild är det oacceptabelt, och det är synd att det har blivit så. Jag tycker att man har ett stort ansvar då det är många andra på vägen också. Så det är något man definitivt tar avstånd från, säger Kläbo.

”Kom som en chock”

För egen del är det också en jobbig tid, då Northug varit en förebild för 23-åringen.

– Det är tungt. Han har varit min idol under alla dessa år. Då blir det extra tråkigt. Det kom som en chock för mig, och så tror jag det är för alla. Vi får hoppas att han får den hjälp han behöver och att han har människor runt sig som hjälper honom, säger Johannes Kläbo.

Publicerad:

LÄS VIDARE