Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Efter Eurovisionsuccén: nu tävlar han i Mello

Nöjesbladet avslöjar: Fler artister klara för Melodifestivalen 2020

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

Efter Eurovision-succén: Victor Crone tävlar i Melodifestivalen.

– Låten ”Storm” har ju blivit en jättehit i Sverige så det är helt rätt läge att ställa upp i Mello, säger en person med god insyn.

Nöjesbladet kan även avslöja att Hanna Ferm och Jakob Karlberg också är högaktuella för tävlingen.

Efter succén i Eurovision song contest för Estlands räkning, med låten ”Storm” är Victor Crone, 27, nu klar för Melodifestivalen 2020, enligt flera av varandra oberoende källor.

– Det är helt rätt läge att ställa upp i Mello nu, när folk verkligen gillat ”Storm” och fått ett ansikte på Victor, säger en uppgiftslämnare.

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Victor Crone tävlande för Estland i Eurovision Song Contest.

Artistkarriären fick sig en törn innan den ens tagit fart när Victor Crone debuterade i Melodifestivalen 2015 med låten ”Det rår vi inte för” tillsammans med Behrang Miri, men åkte ut i Andra chansen. Tack vare succén med ”Storm” som fick svenska folkets 10-poängare i Eurovision och som blivit en rejäl radiohit satsar Crone nu enligt Nöjesbladets källor på att följa upp framgångarna genom att återvända till Melodifestivalen.

– Låten kan nog sägas gå lite åt Avicii-hållet, storslaget och gjort för att få igång en arena, säger en annan källa med god insyn.

Hanna Ferm i Rockbjörnen 2019.
Foto: OLA AXMAN
Hanna Ferm i Rockbjörnen 2019.

”Idol”-deltagarna tävlar

Enligt flera källor nära Melodifestivalens redaktion är också Hanna Ferm, 18, i princip klar för tävlingen med en sololåt. 2019 tävlade den förra ”Idol”-tvåan med låten ”Hold you” i duett med Liamoo, 22, men nu är det solo som gäller.

– Hon är så klar för tävlingen som man kan vara i det här läget, konstigt vore det väl annars med tanke på hur bra hon var förra året, säger en uppgiftslämnare.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Jakob Karlberg i Allsång på Skansen 2015.

Dessutom uppges även Jakob Karlberg, 25, vara högaktuell för tävlingen. Han tävlade i ”Idol” 2011 men är mest känd för sin sommarhit från 2015, ”Fan va bra”. Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare hade han skickat in låtar till Melodifestivalen även förra året, men nu tycks hans bidrag ha fallit SVT:s jury bättre i smaken, och han uppges nu vara en av dem som ska tävla nästa år.

I fredags skrev Nöjesbladet att Carola Häggkvist planerade för comeback i Melodifestivalen nästa år. Efter att stora delar av Sveriges samlade medier rapporterat om de sensationella uppgifterna gick Carola ut på sin Instagram och bekräftade att Christer Björkman ville att hon skulle tävla med en hyllningslåt till sin kristna tro: ”sången som skulle kunnat bli en sann hyllning till hela universums skapare”, som hon själv beskrev den.

Men Carola skrev också att hon bestämt tackat nej till tävlingen.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I fjärde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar ” den före detta ”Bonde söker fru”-deltagaren Susanne Brännemo om svårigheterna att dejta efter programmet.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Gillar du Melodifestivalen och vill få reda på mer - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE