Halfvarsson skadad – efter att ha spelat innebandy

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Skidlandslaget laddar på Bosön inför nästa säsong. 

Då skadade sig Calle Halfvarsson direkt – efter att ha spelat innebandy. 

– Jag tror kanske att det är en spricka i tån, säger han. 

Längdlandslaget har i veckan kickoff på Bosön i Stockholm. Det är första gången sedan säsongen tog slut som åkarna samlas. 

För Calle Halfvarsson började den nya säsongen dåligt. Stjärnan kom haltande till dagens pressträff efter att ha skadat tån under en innebandymatch med resten av laget. 

– Jag tror kanske att det är en spricka i den. Det var ingens fel, jag klev på en annan klubba, säger han och fortsätter: 

– Det kommer väl påverka träningen lite, men jag var ute och stakade lite i dag så det går ändå bra. Ingen läkare har kollat på den, men jag tror inte att det är någon fara.

Foto: ANDREAS BARDELL

”Han gnäller”

Halfvarsson är inte den enda skadade längdåkaren. Även Viktor Thorn och Jens Burman rehabiliterar efter att ha genomgått en diskbråcksoperation. 

– Just nu känns det väl lite sådär. Men jag hoppas att det blir bra så småningom, säger Thorn som har haft problem i tre år. 

– Jag hoppas slippa de problemen jag haft nu. Jag har haft ont och det har begränsat min skidåkning. I perioder har man fått käka lite smärtstillande för att kunna tävla och inte känna av det för mycket.

Burman ligger fyra veckor före Thorn i sin rehabilitering och åkarna stöttar varandra.

– Vi bor tillsammans i det skadade rummet så jag får fråga honom om lite tips, säger Thorn.

Ni är många skadade nu, Calle också...

– Han gnäller över en tå, vi gnäller inte över ett diskbråck, så det är skillnad på folk och folk. 

Publicerad:

LÄS VIDARE