Miljonvinnarna: ”Man får perspektiv på livet”

Samboparet berättar om den galna tiden och 16-miljonersvinsten

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är paret som tog hela potten på V86,  Thomas Nilsson och Eva Svensson, tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.
Foto: Privat
Här är paret som tog hela potten på V86, Thomas Nilsson och Eva Svensson, tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

På nyårsafton brann deras hus ner.

Förra veckan vann Eva och Thomas 16,6 miljoner kronor - tidernas näst högsta V86-vinst.

– Man får verkligen perspektiv på livet, säger miljonvinnaren Eva Svensson till Trav365. 


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk


För en vecka sedan saxades V86 mellan Åby och Örebro. Starten på Örebrotravet fick senareläggas på grund av oväder.

När till slut alla avdelningarna var körda så fanns det bara ett vinnande system kvar. Eva Svensson och Thomas Nilsson från Karlstad hade lyckats med bedriften att plocka hem tidernas näst högsta vinst på V86 - 16,6 miljoner kronor.

– Det är helt otroligt. Vi följde travsändningen och visste att värdet översteg 200 000 kronor - men att det skulle bli så här mycket vågade vi inte drömma om. Per Skoglund sa på tv-sändningen att det var en en ensam vinnare men vi fattade inte att det var vi.

– Den natten försökte vi sova men det var svårt. Vi vaknade efter en timme och allt kändes helt overkligt. 

”Jag spelar mycket efter känsla...”

Paret hade i vanlig ordning bänkat sig framför teven för att följa loppen. Den här kvällen valde de att spela systemet med fyra spikar.

– Då det var dåligt väder i Örebro så bestämde vi oss för att spika i alla lopp på Åby. Det är oftast Thomas som plockar ut spikarna och jag tar skrällarna. Flera av överraskningarna hade vi faktiskt koll på, säger hon och fortsätter:

– Efter ett tag så insåg vi att det kunde bli riktigt mycket pengar - men man vet ju inte riktigt hur mycket då värdet inte redovisas när det överstiger 200 000 kronor. 

Omgången innehöll flera megaskrällar på Örebro.

Som paret hittade.

Spikarna på Åby gick in en efter en - och efter att Erik Adielsson vunnit den avslutande avdelningen med 2 Lennart Sjöhammar - så var det bara Eva och Thomas kvar på spelformen.

– Det är så otroligt och fantastiskt. Vi fattar det inte ännu. Vi är småspelare som spelar mest för att det är kul. Vi har aldrig kunnat drömma om att vinna så här mycket. Jag tog med Lennart Sjöhammar - dels för att jag gillar Erik Adielsson men även för att jag gillar namnet.

– Jag spelar mycket efter känsla men även efter kunskap. Vi är mycket travintresserade och Thomas föräldrar har tills för ett par år sedan ägt travhästar. Thomas är mycket insatt och vi följer ofta de större travsändningarna. 

Till sist insåg Eva att de hade vunnit storvinsten. Det var när hon loggade in på sitt ATG-konto och upptäckte att saldot visade hisnande 16,6 miljoner kronor.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och bland annat blev paret inbjudna till Solvalla av ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

– Vi har haft en jättetrevlig helg på Solvalla. Många har kommit fram och gratulerat oss. Vi har även fått vara på stallbacken och träffat flera av de aktiva. Resan passade bra då vi ändå skulle besöka släktingar.

– Vi har nyss kommit hem och nu ska vi försöka smälta allt här hemma. Det har varit underbart att vara på Solvalla och fått se hästar och kuskar.

Du verkar tycka om hästsporten?

– Jag älskar hästar och har alltid omgett mig med de här fantastiska djuren. Jag är en djurvän som tycker om när man sätter hästarna först. Jag beundrar bland annat Erik Adielsson och Björn Goop. Dom verkar vara trevliga människor som har god hand med djuren.

”Fick fly huset”

För mindre än ett halvår sedan höll det på att gå riktigt illa för paret Svensson. Det var på nyårskvällen vid 21.30-tiden som deras hus fattade eld.

– Ja, det var riktigt otäckt. På kvällen började det brinna i väggen och elden spred sig snabbt. Vi var på väg att gå och lägga oss då vi fick fly huset. Thomas skadade sig och fick lindriga brännskador. Vi hann precis ut och såg huset brinna ner till grunden, säger hon och tillägger:

– Det var fruktansvärt. Som tur var fick vi med oss hunden. Alla våra tillhörigheter försvann på några minuter. Det värsta är alla fotografier och minnen som är helt borta - men samtidigt är vi glada att vi överlevde. Dom säger att det var något elfel som utlöste branden.

Var bodde ni efter branden?

Som tur var fick vi bo hos Thomas föräldrar. Det tar tid innan allt är löst med försäkringsbolag och nytt boende. Vi hade verkligen ingenting då allt brann upp.

– Jag vill också tacka alla som ställt upp med sitt stöd. Allt från arbetskamrater, arbetsplats och vänner. Det har varit ett stort stöd och en ovärderlig hjälp. Att vi råkar ut för detta ena månaden och sedan vinner 16,6 miljoner några månader senare är något som inte känns som en slump. 

”Vi vill jobba kvar”

Eva jobbar som undersköterska på centralsjukhuset i Karlstad och Thomas är ingenjör på Stora Enso - men de har ingen önskan om att säga upp sig.

– Nej vi vill jobba kvar. Just nu är vi lediga veckan ut, men sen är vi tillbaka på arbetet. Det kommer en vardag och det är viktigt att allt får fortsätta som det varit. Självklart kommer vi ju att unna oss att resa och vi behöver inte tänka på vad saker kostar.

– Vi trivs bra på våra arbeten och dom har verkligen stöttat oss när vi haft det svårt. 

Andreas Örtengren


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN