Halfvarsson stannar hemma – missar uppladdning

Av: Emil Eiman Roslund, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM-OBERSTDORF. Calle Halfvarsson störs av sin mage på nytt.

Skidåkaren reste inte med längdlandslaget till Oberstdorf som planerat i torsdags och nu råder det en osäkerhet kring start imorgon.

– Det är en tremil så det måste kännas rätt energimässigt, säger tränaren Mattias Nilsson.

Calle Halfvarsson stannar hemma.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Calle Halfvarsson stannar hemma.

En stor landslagstrupp har åkt till tyska Oberstdorf för helgens världscuptävlingar. Men en som var uttagen, Calle Halfvarsson, följde inte med som planerat. Halfvarsson reser ner i dag med de sprintåkare som endast ska tävla på söndag.

Calle Halfvarsson ska även köra lördagens distanslopp, 30 km skiathlon, och missar dagens träning på orten där VM ska avgöras nästa år.

– Planen är att han ska tävla på lördag och söndag. Calle har känt av sin mage lite grand och ville ha en dag till på hemmaplan, säger presschef Katarina Medveczky.

Herrtränaren Mattias Nilsson utvecklar:

– Grundplanen är att han ska tävla båda dagarna, men det är en tremil så det måste kännas rätt energimässigt. Det är ingen press att ta ett tidigt beslut, vi får se.

Vad är det som hänt?

– Lite oro i magen. Han fick ta det lugnt i början av veckan, säger Mattias Nilsson.

Halfvarsson har tidigare ställt in sitt deltagande vid många lopp och världscuper på grund av sina magproblem, som diagnostiserades med magåkomman IBS (Irritable Bowel Syndrome).

På lördag avgörs distansloppet i skiathlon och på söndag körs sprintens kval samt finaler.

Publicerad:

LÄS VIDARE