En håll käften-seger till oss alla som har tvivlat

Plusbetygen från V75-omgången på Halmstadtravet

Foto: TR Bild
Erik Pettersson sätter betyg på V75-omgången på Halmstadtravet.

Många tvivlade, så även jag.

Då bjöd Johan Untersteiner och Cyber Lane på en ”håll käften”-seger.

Segergesten över upploppet vittnade om lättnad och lycka hos Halmstadprofilen.

Vi inledde omgången med en kuskseger signerad Björn Goop. Att se honom köra ett helt fält i sista sväng är underbart.

Sedan tog hemmaprofilerna över en stor del av showen. Att far och son Untersteiner skulle knipa ett par segrar var väl föga förvånade, men det är samtidigt mycket imponerande att de lyckas ställa i ordning till festhelgen på hemmaplan - år efter år.

I V75–7 satte Carl-Johan Jepson dit Peter Untersteiners Pastor Power. Varför Peter inte körde själv? Han hade en annan uppsittning i loppet.

Till slut var det endast 74 system som hittade sju rätt på V75 och för det belönades dem med 586 000 kronor.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75:

Betyg:

Vem: 6 Cyber Lane (V75–3)

Kommentar: Efter att ha blivit krossad av Propulsion på Åbytravet i slutet av april har jag inte ett samma gnista och glöd i Cyber Lane. Under lördagen på hemmabanan Halmstad var den tillbaka. Det syntes redan i värmning och provstart. Johan Untersteiner hade ställt i ordning sin stjärna. Och ekipaget tystade tvivlarna. Efter en lugn start krossade han motståndet under slutrundan. Nu var det inget supergäng han tvålade dit å det grövsta, men intrycket, ja, intrycket - det sa en del...Welcome back, Cyber!

Betyg:

Vem: 2 Zeta Wise As (V75–6)

Nu blev Stosprintern tämligen tråkig och odramatisk. Men den här hästen ska inte fråntas någon heder. Hon besitter såna extrema vinnarkvaliteter för att vara travhäst. Extremt startsnabb och hyperspeedig. I dag fick hon visa det från början - och till slut. Att Kevin Oscarsson fått så bra kemi med märren är kul att se och han tog sin största seger hittills i karriären. Fler såna lär komma. Jag är också storförtjust i tränarparet Fredrik Linder och Magdalena Eriksson. Det duon gör med litet material är imponerande. Smart val av ägaren Anders Ström.

Betyg:

Vem: 7 Eppur Si Muove (V752)

Kommentar: Peter H Sjöberg fick en bra rygg och det blev relativt hård körning , men intrycket när han ställde ut Eppur Si Muove i tredjespår runt slutböjen var mäktigt. Hur det sedan såg ut över upploppet gav inget mer att önska. Skrällhästen forsade undan till en överlägsen seger.

Betyg:

Vem: Pia Jakobsson och 7 Fantasia Sisu (V75–4)

Kommentar: Relativt orutinerade kusken tog bilen 144 mil (!) från Lycksele till Halmstad för att köra en häst. Hur hon gjorde det? Som hon inte gjort annat. Från andra ytter blev segern enkel. Om Pia skulle fira med en grogg på Tylösand? Nix, hon skulle sätta sig i bilen mot Lycksele. En nätt resa på 15 timmar...

Betyg:

Vem: Björn Goop och Royal Navy Neo

Kommentar: Den totala kontrollen i V75–1 var slående. I sista sväng körde Björn Goop hela fältet och sånt är ruggigt snyggt. Segern blev till slut säker och här har Björn inte bara gjort ett bra kuskjobb, han tränar pållen också.

Betyg:

Vem: Jorma Kontio,

Kommentar: Den rutinerade kusken såg ut att få panik bakom Global Undecided i V75–7. Han blev fast på innerspår, men var så ivrig att ta sig ut att han körde galopp. Det hade Jorma kunnat sköta snyggare. Och kanske fått med sig något tillbaka in i stallet.

avErik Pettersson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Halmstad