Karlskronas tränare lämnar – med elva dagar till premiär

avMakoto Asahara

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Tränaren lämnar.

Elva dagar kvar till första nedsläpp i hockeyallsvenskan.

Då tvingas Karlskrona byta tränare.

– Det var ett tufft beslut, men jag tycker det här är bäst för mig och klubben, säger Phil Horsky, som lämnar KHK på grund av familjeskäl, till Sportbladet.

20 september har Karlskrona seriepremiär hemma mot Björklöven i allsvenskan.

Med elva dagar kvar tvingas de dock nu byta tränare.

Under måndagen gick klubben ut på sin hemsida med att klubbens österrikiske tränare Phil Horsky, ny för säsongen från Vimmerby, lämnar sitt uppdrag i KHK.

”I dag meddelade Phil Horsky att han på egen begäran lämnar Karlskrona Hockey på grund av familjeskäl”, skriver klubben.

”Ett tufft beslut”

När Sportbladet ringer upp Phil Horsky vill han inte gå in närmare på skälet till hans avsked, även om han bekräftar att det handlar om något orelaterat till ishockeyn.

– Det gick ganska fort. Jag tog beslutet i helgen med klubbledningen. Jag vill bara tacka klubben och föreningen och jag gillar verkligen spelarna. Det var ett tufft beslut, säger Horsky och fortsätter:

– Det är som det är. Jag måste ta hand om familjen, ta hand om mig. Det har varit mycket stress. För jag gör det här med mycket hjärta och då är det tufft. Jag tycker det här är bäst för mig och för klubben.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Miettinen.

Miettinen tar över tillfälligt

Tillfällig tränarlösning i KHK blir assisterande coachen Arto Miettinen.

”Arto Miettinen tar över ansvaret för A-laget under en övergångsperiod fram till en långsiktig lösning finns på plats. Vi tackar Phil för den här tiden och önskar honom lycka till framöver”, skriver Karlskrona på sin webbplats.

ARTIKELN HANDLAR OM