Klart: Berglund och Bertilsson till Brynäs

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Insamlingen gav resultat.

Patrik Berglund och Simon Bertilsson är klara för Brynäs.

– Det här har vi lyckats med tillsammans och det är jag oerhört tacksam för, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese.

De två spetsvärvningarna är resultatet av att över två miljoner kronor från över 5 000 personer har samlats in i vad Brynäs har kallat ”Fansens värvning”. Dessutom har man fått in ytterligare över en miljon från företag.

I tisdags kväll flaggade klubben att man hade klarat – och passerat – målet och under onsdagen kunde man presentera de efterlängtade värvningarna på en presskonferens.

– Gåshud. Att vi har många brynäsare och företag som vill hjälpa till, det vet vi. Men i den här digniteten hade jag inte kunnat drömma om, säger sportchefen Michael Sundlöv.

”Tjatat hål i huvudet”

Patrik Berglund, 32, lämnade för ett och ett halvt år sedan NHL under uppmärksammade former och spelade senaste säsongen med Djurgården i SHL.

Det blev 31 poäng (17 mål och 14 assist) på 49 matcher för Berglund som öppnade för en fortsättning i klubben. Djurgården har dock varit öppna med att man måste avvakta till senare i sommar/höst om ytterligare investeringar i spelartruppen, och Berglund sa redan i slutet av april att diskussionerna med Djurgården inte har varit särskilt positiva.

Kontraktet med Brynäs är på två år. Ett första möte blev till fler möten, och sedan fick klubben en hel del hjälp av en spelare i laget.

– Johan Alcén har tjatat hål i huvudet på mig. Han började för sex veckor sedan. Jag träffade Micke (Sundlöv), Peter (Andersson) och gänget och sen tog det fart på allvar, säger Patrik Berglund.

Supporterfavorit

Supporterfavoriten Simon Bertilsson, 29, har spelat hela sin svenska seniorkarriär i Brynäs. Förra säsongen gjorde han sin första säsong i utlandet när han representerade HK Sotji i KHL.

Nu får Bertilsson ett fyraårskontrakt som resultat av supportrarnas insamling.

– Det är jättefint. Man har sett på Twitter och Facebook – vilken support!, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!