Nya tips efter åtalet i Wilmafallet

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Det har kommit in fyra, fem tips i samband med åtalet, säger Sten Rune Timmersjö, chef för enheten grova brott Fyrbodal. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Det har kommit in fyra, fem tips i samband med åtalet, säger Sten Rune Timmersjö, chef för enheten grova brott Fyrbodal. Arkivbild.

Polisen har fått in nya tips efter åtalet i Wilmafallet i förra veckan.

– Det har kommit in fyra, fem tips i samband med åtalet. Det blir lite uppmärksamhet och så, det är inte ovanligt, säger Sten Rune Timmersjö, chef för enheten grova brott Fyrbodal.

Polisen kommer att värdera tipsen och på egen hand kontrollera uppgifterna.

– Vi håller på att söka utifrån de tips som kommit in, säger Timmersjö.

I helgen sökte samtidigt uppemot 150 personer på tre olika platser i Uddevalla i en sökinsats organiserad av Frivilliga insatser vid kris och katastrof (Fikk). Det var den sjuttonde sökinsatsen sedan det mer allmänna letandet avblåstes efter fyndet av en kroppsdel från Wilma.

– De gjorde väl en del fynd. Nu håller vi på att titta det. Men min känsla är att det handlar om djurben, säger Timmersjö.

Han är tacksam för de insatser som Fikk och Missing people gör.

– Vi inom polisen kan inte göra den typen av sök. Det har vi inte personal till. Vi hade aldrig kunnat söka igenom så stora områden som vi gjort med deras hjälp. Det är värdefullt, säger Sten Rune Timmersjö.

Publicerad:

LÄS VIDARE