Fansens insamling: ”Mardröm se honom i Färjestad”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebros supportrar har samlat in över 100 000 kronor på två dagar.

Fram till nästa torsdag fortsätter kampanjen för att få tillbaka till Nick Ebert.

– Jag vill inte ens tänka tanken att se honom i Färjestads tröja, det skulle vara en mardröm och vi ska göra allt för att förhindra det, säger Martin Dahlberg, ordförande i Örebro 14–3.

Det är en händelseutveckling som har svängt fram och tillbaka som Hawaii-hockey.

”Självklart hade jag hoppats att Örebro skulle visa intresse, men jag har inte fått något kontraktsförslag”, sa Nick Ebert till Nerikes Allehanda.

”Det finns en väldigt stor chans att vi kan sajna honom på ett tvåårsavtal. Men då måste vi ha hjälp av örebroarna, och det är bråttom”, sa sportchefen Niklas Johansson lokaltidningen.

På den korta tiden däremellan gjorde supporterklubben Örebro 14–3 ett upprop på sociala medier.

”BRING EBERT BACK!

Pengar ska inte få vara ett hinder för oss rödvita supportrar när det handlar om att återknyta gamla band till hjältar som har presterat bra i laget i våra hjärtan.”

– Bland de spelare som varit i Örebro en kortare tid är han den som har gjort störst avtryck. Han var en stor publikfavorit, det skulle vara hemskt att se honom i en annan svensk klubb och det känns inte som ett alternativ för oss, säger Martin Dahlberg.

”Säljer vovve och bil”

”Jag kommer ikväll att skänka min inställda flygresa till Spanien. Jag hoppas att fler vågar ta samma initiativ. Nåt jävla rus i detta coronamörker måste vi ju ha”, skriver Johannes Nilsson på twitter.

”Han ska tillbaks ovadsett om det så betyder att man får sälja ps4, vovve och bil”, skriver Jimmy Fryckstedt.

Den nyblivne 26-årige backen från New Jersey kom till Örebro i slutet av säsongen 2017/2018.

Med sitt hårda skott och storlek vann han interna poängligan säsongen därpå och ansågs vara en av SHL:s allra bästa spelare.

Den här säsongen försökte Nick Ebert slå sig in i NHL, men har fått spela i AHL-klubbarna Belleville Senators och Hartford Wolf Pack.

Klubben ber fansen

Till nästa säsong har han nu erbjudande från fyra-fem klubbar i SHL och några i KHL.

– Jag trivdes väldigt bra i Örebro, jag älskade staden och laget. De verkar jobba på att få ihop budgeten och prioriterar andra positioner. Så blir det Sverige blir det nog en annan klubb. Det finns många saker att ta hänsyn till, men mycket handlar om vilka som verkligen visat att de vill ha mig. De som hörde av sig redan i mars och som gav mig kontraktsförslag tidigt ligger bra till. Och så vill jag givetvis komma till ett starkt lag med en vinnarkultur, säger Nick Ebert till NA.

Klubben har efter det vädjat till örebroarna att ställa upp.

– Det krävs en extraordinär insats, det handlar om ganska mycket pengar. Men jag hoppas och tror att det finns ett tillräckligt stort intresse för hockey i Örebro för att kunna lösa det. Vi har till torsdag i nästa vecka på oss. Löser vi det ekonomiskt till dess så är chansen väldigt stor att Nick Ebert spelar hos oss de närmaste två åren, säger Niklas Johansson.

”Blir tårögd”

Exakt hur mycket pengar det handlar om har supportrarna inte fått reda på, de hoppas nu också att företag ska kliva in och bidra.

– Det märktes på isen hur mycket Nick Ebert tyckte om klubben och vi tycker att Örebro är hemma för honom i Sverige, nu gör vi allt vi kan för att det inte ska handla om utrymme i spelarbudgeten om han inte kommer hit. Insamlingen hittills visar vilket brinnande intresse det finns för ishockeyn i Örebro, det känns enormt och jag blir tårögd. Vi tänker att han borde bli berörd också av att supportrarna kraftansamlar på det här sättet och betalar ur egen ficka, det krävs en spelare som han för att det ska bli sådant här engagemang, säger Martin Dahlberg.

Örebro har hittills klar med fyra nyförvärv inför nästa säsong: Jhonas Enroth, målvakt, Kalgenfurter, Emil Larsson, forward, Luleå, Robert Leino, center, Ilves, Oliver Eklind, back, Bik Karlskoga.

Publicerad:

LÄS VIDARE