Salmings varning till Nylander

avJonathan Nilsson

William Nylander skrev på för ytterligare sex år med Toronto Maple Leafs i sista stund.

Men innan 22-åringen kritade på fick han ett telefonsamtal av legendaren Börje Salming.

– Jag sa till William att tänka sig för, och att pengar inte är allt, säger han till Expressen.

I helgen fick de långa kontraktsförhandlingarna mellan William Nylander och Toronto Maple Leafs ett slut.

Bara några minuter innan deadline enades parterna om ett sexårskontrakt värt omkring 380 miljoner kronor.

– Det var skönt att lägga sig och slagga bra för en gång skull. Det har varit en sjuk process. Men nu är jag bara glad över att åka dit och spela, sade William Nylander då Sportbladet mötte honom på Arlanda innan avresan till Toronto i morse.

”Därför ringde jag honom”

Innan 22-åringen skrev på kontraktet fick han ett råd från en annan Maple Leafs-legendar.

Börje Salming, en av klubbens största genom tiderna med över 1000 matcher i klubben.

– Jag känner William och tycker att det är en jättefin kille. Därför ringde jag honom och berättade för honom vilken fantastisk klubb och hockeystad Toronto är. Gillar man att spela hockey är Toronto den bästa stad man kan vara i, säger Salming till Expressen och fortsätter:

– Jag sa till William att tänka sig för, och att pengar inte är allt. Och om han inte skulle skriva på så skulle han kanske helt plötsligt bli trejdad till ett annat lag.

”Vad ska han göra med alla pengar?”

William Nylander kan i och med sitt nya kontrakt räkna hem drygt 62 miljoner kronor per år. Summor som Börje Salming aldrig var i närheten av på sin tid.

– Jag slutade i samma veva som de riktigt stora pengarna började rulla inom hockeyn. 1989, -90 där, det var då det brakade loss ordentligt och det var då jag slutade. Men jag klagar inte, jag hade ungefär en halv miljon i lön per år vilket räckte bra för mig. Jag fick spela hockey och jag fick betalt för det. Jag hade fan bara roligt och inte tänkte jag på pengar då inte, för mig var det en dröm bara det och jag gick till banken med ett leende, har Salming tidigare berättat för magasinet Inrikes.

Men han är bara glad för Williams skull.

– Det är fruktansvärt mycket pengar. Han är 22 år, vad ska han göra med alla pengar? Samtidigt är man så van vid att höra de här gigantiska summorna. Det är som det är, men jag är väldigt glad för Williams skull, säger Salming till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM