Stjärnan talar ut om floppsäsongen

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rhett Rakhshani gjorde succé under sina två första SHL-säsonger.

Men i år har det gått trögare och forwarden är just nu petad i Växjö.

– Det är klart att jag inte är glad över situationen, säger amerikanen.

På de 19 första matcherna i år gjorde Rhett Rakhshani fyra mål och totalt tolv poäng.

Efter det har det bara blivit tre assist på 21 matcher.

Missnöjd med speltid

De fyra senaste matcherna har amerikanen, som gjorde 77 poäng på 107 matcher under sina två första SHL-säsonger i HV71 och Växjö, varit extraforward och bara fått ströbyten. I förlustmatchen mot Örebro blev det ett enda byte.

Något han inte är nöjd med.

– Just nu letar jag vägar för att få spela igen. Det är lätt att bli arg på vissa människor och gå runt och vara frustrerad för det kommer många känslor när man inte får spela, men jag försöker bara fokusera på det jag kan kontrollera och påverka. Allt annat ser jag som distraktioner i min väg tillbaka, säger Rakhshani.

Gör du något speciellt?

– Nej, jag jobbar hårt på träning och i gymmet. Försöker ha mentalt fokus på vad mitt jobb är. Jag är inte glad över situationen och vill spela, men vissa saker kan jag inte kontrollera just nu.

Vad är det som inte fungerat i år?

– Det är många faktorer och det är en stor fråga. Jag fick en tuff start och sedan har det blivit som en snöbollseffekt. Jag fick inga studsar med mig, varken till assist eller mål, och det har inte lossnat. Jag jobbar hårt som jag alltid gör och vet att om jag gör det och håller allt enkelt så lossnar det till slut.

Sam Hallam:

– Vi kom till en punkt där det gått 17 matcher utan att han gjort mål. Vi var tvungna att bryta mönstret. Under tiden han varit extraforward har laget gått bra och vunnit mycket, så vi har inte haft anledning att rotera bland spelarna.

Tränaren hoppas det lossnar

Varför kommer han inte igång?

– Det kan vara olika saker. Ingen trivs i hans situation med att vara på bänken, men om det är aggressionerna mot mig som satt honom där som gör att han börjar prestera så får det bli så. Vi vet hur giftig han är och vi kommer ha nytta av honom under säsongen. Ibland hamnar spelare i svackor. Rätt som det är skjuter han någon i arslet så att pucken studsar in och gör helt plötsligt fem poäng. Vem vet, han kanske startar nästa match och visar oss, och framförallt mig, vilken bra spelare han är.

Rakhshani:

– Just nu är laget viktigare än min karriär. Jag försöker vara en bra lagkamrat för ingen i mitt lag har gjort något fel, jag ska inte ta ut något på dem, mer än att kämpa om istiden på träning. Vi är vänner och sitter i samma båt så vi måste hålla ihop.

Du ryktades tillbaka till HV71 innan transferfönstret stängde, fanns det någon sanning i det?

­– Det vill jag inte kommentera. Det jag vet är att jag är kvar i Växjö resten av säsongen och jag ska hjälpa laget så mycket jag kan.

SPORTBLADET RANKAR: SHL:s största floppar den här säsongen

Publicerad: