Försvarar Sveriges kritiserade byten

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GELENDZJIK. Förbundskapten Janne Andersson har kritiserats för sina offensiva byten mot Tyskland. 

Men Peter Wettergren försvarar taktiken. 

– Du kan inte springa runt och tänka på att du ska stänga matchen, säger den assisterande förbundskaptenen. 

Sverige hade 1-1 i den andra halvleken mot Tyskland men tappade till 2-1 i slutsekunderna. Under, och efter matchen, kritiserades Janne Andersson för sina offensiva byten. 

Förbundskaptenen valde att byta in Jimmy Durmaz, Isaac Kiese Thelin och John Guidetti och gjorde därmed inget defensivt byte. 

– Vi ville ha in pigga fräscha spelare. Vi hade lagt mycket kraft, men de såg också trötta ut så vi ville få in pigga ben och försök gå för att avgöra matchen, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren

Foto: PONTUS ORRE

”Vi ville vinna”

Wettergren tycker inte att Sverige borde ha gått för att stänga matchen.

– Du kan inte springa runt och tänka på att du ska stänga matchen. Vi ville hålla tätt bakåt, men samtidigt vill vi ju gå för det. Fotboll går ut på att vinna och det ville vi göra, säger han och fortsätter:

– Jag tycker inte att vi ruckade på något i vårt defensiva spel bara för att vi gjorde de bytena. Alla vet hur de ska agera och oavsett vilka vi byter in vet de vad de ska göra. Det var bara tillfälligheter att de får den här frisparken.

Lagkapten Andreas Granqvist påpekar att det är lätt att spekulera i efterhand.

– Hade någon av dem gjort mål och vi hade vunnit hade alla varit positiva till bytena. Nu råkade vi ut för en frispark som kan hända oavsett vilka som är på plan, säger han och fortsätter:

– Janne och Peter gör de bytena som kändes rätt då. Det är lätt att efteråt säga att vi skulle ha gjort dittan eller dattan.

Publicerad: