Så ska de skrälla mot mästarna

avMalin Wahlberg

Foto: BILDBYRÅN
Kjellbom.

BC Luleå är favoriter till andra raka guldet.

Men Norrköping Dolphins har finalplanen klar för att stoppa mästarna.

– Vi har tittat på deras svagheter, säger Joakim Kjellbom.

Grundseriens etta och tvåa är klara för final. BC Luleå och Norrköping Dolphins har inte mötts
i final sedan 2010, men de kan varandra väl. 

– Vi har spelat mot dem fyra gånger den här säsongen och tittat på deras styrkor och svagheter och hur vi ska utnyttja det. Vilka som ska skjuta och inte skjuta, säger Norrköpings stjärncenter Joakim Kjellbom, 39. 

Måste sakta ner nyckelduo

Framför allt vill Norrköping inte släppa öppna skott för Luleås stjärnor Brandon Rozzell och Adam Rönnqvist. För att slå mästarna, som får ses som knappa favoriter i finalserien, har
Dolphins hittat vissa svagheter hos mästarna. 

– Luleå byter mycket i försvar. Vi har pratat om hur vi ska utnyttja det. Sen beror det på hur de gör när jag får bollen inside, om de dubblar eller inte. Vi har pratat om olika situationer. Vi kommer väl förberedda, säger Kjellbom som inte vill säga för mycket. 

– Vi har pratat om massa olika saker, men jag vill egentligen inte avslöja taktiken i tidningen. Vi ska försöka följa matchplanen som coachen har lagt upp, sen får vi se.

Foto: BILDBYRÅN

BC Luleå vann sitt första SM-guld på tio år i fjol. Norrköping har inte vunnit sedan 2013. 

– Det låter klyschigt men vi tar en match i taget. Kan vi sno en där uppe direkt är det oerhört viktigt. Det är vår målsättning nu, vi har inte ens börjat tänka på match två eller tre, säger Joakim Kjellbom.

ARTIKELN HANDLAR OM