Polisen: Mordoffer var medlem i Hells Angels

avChristoffer Nilsson, Richard Aschberg, Susanna Nygren

Den 48-årige mannen som hittades död i Karlstad var medlem i Hells Angels. Mannen ska ha dödats utanför mc-klubbens lokal. Ett par på promenad blev vittne till delar av händelseförloppet. Vettskrämda sökte de skydd inne på ett reningsverk.  

– De håller på att slå ihjäl en man! De håller honom i benen och drar in honom i skogen, det skrek paret när de kom springande in här, säger Sören Bergkvist som jobbar på reningsverket.  

1 av 4 | Foto: KRISTER HANSSON
Sören Bergkvist jobbar på reningsverket.

Mannen som hittades död vid Hells Angels lokal i Karlstad under tisdagskvällen var medlem i mc-klubben. Det bekräftar polisen. 

– Det jag kan säga är att offret var 48 år gammal och var fullvärdig medlem i Hells Angels Karlstad, säger Kristina Hallin, kommunikatör, polisregion Bergslagen. 

18.33 på tisdagskvällen fick polisen larm om ett våldsbrott vid Hedvägen i Karlstad. Platsen är välkänd av polisen sedan tidigare då Hells Angels har en lokal där. 

Ett par som var på kvällspromenad ska ha sett hur några personer släpade på en livlös kropp. De blev rädda och sökte skydd på Karlstads reningsverk – Sjöstadsverket –­ som ligger mitt emot.

– Vi höll på att packa ihop här på kvällen när en man och en kvinna kom inspringande och skrek, säger Sören Bergkvist, som arbetar för underleverantören Viedekke inne på anläggningen. 

”Hörde att de vrålade där borta”

Paret berättade för Sören Bergkvist hur de hade sett några personer släpa en livlös kropp bort mot skogen.

Strax innan det hade Sören Bergkvist själv hört skrik och tumult från gatan. 

– Jag hörde att de vrålade där borta. Men jag reagerade inte på det. Jag tänkte att de kanske hade fest. 

Paret ringde polisen och berättade vad de sett. Efter händelsen var de så skärrade att de inte vågade fortsätta sin promenad.  

– De tog skydd inne hos oss. Sedan skjutsade jag dem ut till stora vägen, säger Sören Bergkvist. 

Polisen bekräftar att förbipasserande slog larm. 

– De har gjort en iakttagelse och ringt oss. Eftersom adressen var känd för oss var vi snabbt på plats, säger Stefan Wickberg, presstalesperson, polisen i Värmland. 

Hittades livlös – gick inte att rädda

Polisen hittade 48-åringen livlös på marken inne på Hells Angels fastighet. Hans liv gick inte att rädda.

Källor med insyn i utredningen har uppgett till Aftonbladet att mannen blev ihjälslagen med en kofot. Mannen hittades bakom ett skjul – i ett hörn av fastigheten.

Under onsdagen genomförde polisen en omfattande teknisk undersökning. Hedvägen var avstängd större delen av dagen och flera polishundar sökte efter spår från gärningsmännen. 

– Vi har säkrat spår från platsen. Det går inte att lämna en sådan plats utan att lämna någon form av spår, säger Stefan Wickberg. 
Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mord. Än har ingen misstänkt gärningsman gripits och polisen vädjar till allmänheten om hjälp.  

– Vi söker efter personer som har sett något i anslutning till platsen. Vi fick larmet 18.33, men vi är också intresserade av att prata med personer som kan ha sett något en halvtimme tidigare eller 500 meter bort, säger Stefan Wickberg. 

Den som har tips att lämna kan ringa 114 14 och uppge att det gäller misstänkt mord vid Hedvägen, Karlstad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karlstad

Brott