Idol-Andreas gör egen supershow

Av: Helena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Tänker lansera egna musikalen ”Dandy” i amerikansk tv

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Hypen redan igång Andreas Carlsson i ”Idol”-juryn ligger i startgroparna för att dra igång musikalen ”Dandy”. ”Jag ville göra en musikal som drivs av en större idé. Man utnyttjar alla former av format som tv, casting och crosspromotar kläder och livsstilsprodukter”, säger han.

Efter över hundra miljoner sålda album satsar ”Idol”-Andreas Carlsson, 35, på sin musikal om drömmaren ”Dandy” – som också kan bli en tv-show i USA.

– Jag kan inte tänka mig ett liv utan att det här funkar, säger han.

Under de två senaste åren har Andreas Carlsson, musikproducent och låtskrivare åt stjärnor som Britney Spears och Céline Dion, satt ihop konceptet om ”Dandy”.

– Jag ville göra en musikal som drivs av en större idé. Man utnyttjar alla former av format som tv, casting och crosspromotar kläder och livsstilsprodukter. Jag har redan skrivit trilogin om ”Dandy” som är färdig att publiceras, säger Andreas.

Kontraktet klart

Castingen efter okända talanger ska man kunna följa i tv-rutan. 

En amerikansk tv-kanal är redan intresserad av att göra ”Dandy” till en tv-serie.

– Alla är en Dandy, vi lever i en värld där folk vill vara framgångsrika. Det är därför serier som ”Idol” har tagits fram där vem som helst kan bli stjärna över en natt.

Hypen i USA har bara börjat.

För ett år sedan fick Andreas Carlsson skivkontrakt efter att amerikanska Sony BMG Music fastnat för en av låtarna.

Videor på nätet

Musiken, som han delvis har skrivit tillsammans med världsproducenten Jörgen Elofsson, ska även bli stora hitar på radio och nattklubbar.

– Jag testade en av låtarna på amerikansk radio. Den spelades 9 000 gånger, då kände jag att den var rätt ute. Jag satt i fyra timmar i en intervju på amerikanska ”Sirius radio” om ”Dandy”. Folk har till och med gjort egna ”Dandy”-videor på Youtube, säger Andreas.

För att sjösätta konceptet runt om i världen jobbar han nu på att hitta de rätta finansiärerna.

– Jag har intressenter i både Kanada och Las Vegas.

Om ”Dandy” kommer till Sverige återstår att se när produktionen sätts igång i början av nästa år.

Publicerad: