Supportern som kastade ölen: ”Hade kunnat sluta illa”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglü firade sitt frisparksmål mot IFK Göteborg genom att dricka öl ur en plastmugg som slängdes mot honom från läktaren.

För Fotbollskanalen berättar supportern som kastade ölen att han är lättad att den inte träffade någon spelare.

– Jag hade marginalerna på min sida och då blev jag bara ännu mer hysterisk, säger han.

Det allsvenska mötet med IFK Göteborg slutade med 3–0-seger och glada miner hos alla Hammarby-supportrar.

Allra gladast var kanske den grönvita klubbikonen Kennedy Bakircioglü, som efter att ha blivit inbytt skruvade in en frispark och sedan firade med lagets supportrar.

Mitt i glädjeruset lyckades den 37-årige mittfältaren – som gör sin sista säsong i Hammarby – fånga en plastmugg med öl och dricka en klunk. Firandet har uppmärksammats i stora delar av världen.

”Fotbollsspelare firar sina mål på olika sätt. Vissa gör konstiga danser, andra håller det simpelt – men på måndagskvällen tog Hammarbys Kennedy Bakircioglü det till en ny nivå”, skriver brittiska Daily Mail.

Var en olyckshändelse

I en intervju med Fotbollskanalen berättar nu supportern som kastade in muggen från läktaren – han vill förbli anonym – om händelsen. Han förklarar att det egentligen var ett misstag.

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN

– Jag stod på räcket när han skulle ta frisparken för det kändes som att ”den här sitter”. När målet gjordes så stod jag upp och hoppade och lutade mig mot räcket. Jag var lite framåtlutad och skulle sula bärsen upp i luften, som engelsmännen är kända för. Men jag var som sagt framåtlutad och hade spillt lite öl under själva målet och då gled muggen ur handen och flög in på plan i stället. Det skedde så snabbt, han fångade den och sedan tänkte jag inte mer på det, inte mer än: ”Vad coolt”, säger han.

”Får hyllningar och liknande”

Trots att händelsen uppmärksammats i flera medier och hyllats från supporterhåll vill han inte att folk ska se honom som ”en hjälte”.

– Man får hyllningar och liknande, men jag känner mest själv att det hade kunnat sluta illa och jag är lite besviken på att jag ens hade tanken på att kasta upp ölen. Att det blev en viral succé är mest ett schysst plus i kanten. Jag stödjer inte någon form av skadegörelse.

Samtidigt medger han att det är ett svårslaget minne som han rankar bland de bästa personliga höjdpunkterna som Hammarby-supporter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.