Fick fira dubbelt efter SM-finalen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Ingen kanonkväll, får slita för varje poäng”

SANNAHED. Fredrik Lindgren fyllde 30 år och fick dubbla anledningar att fira.

Indianerna besegrade Elit Vetlanda med 50–40 i den första SM-finalen.

– Det är ett hyggligt utgångsläge – men Vetlanda är favoriter, säger indiankaptenen.

Foto: Scanpix

Före tävlingen på motorstadion i Sannahed gick han ut på banan för att ta emot en födelsedagspresent från fansen, och bara minuter senare återvände han för att hämta en blomsterkvast från klubbens ordförande.

Sedan levererade lagkamraterna den present Fredrik Lindgren uppskattade mest.

50 poäng, och ett steg mot SM-guldet.

– Tio poängs ledning i halvtid är ett hyggligt utgångsläge, säger han.

Kämpade hem segern

Indianerna kämpade ner guldfavoriten Vetlanda och samliga förare bidrog till segern. Den som lyckades sämst - eller minst bra - inför de 3 506 åskådarna var just Fredrik Lindgren.

På 30-årsdagen blev han utesluten för att ha plöjt ner Rune Holta i backen och på de tre övriga heaten körde han ihop 4+2 poäng.

– Jag har ingen kanonkväll utan får slita för varje poäng. Jag hoppas att jag har bättre vart på motorn i morgon, säger Lindgren till Sportbladet.

Det är då, på onsdagskvällen, returmötet avgörs på Vetlanda motorstadion. Trots tiopoängsledningen lägger Lindgren över all press på smålänningarna.

I grundserien förlorade Indianerna bortamötet med hela 31–59, och Örebrokillen har inte glömt det.

– Vi vet att det blir väldigt tufft, att det är en svår nöt att knäcka. Vetlanda är favoriter. De har en så himla bra topp i år, men kan vi vara bättre på bredden och knäcka deras toppar några gånger har vi en bra chans, säger Fredrik Lindgren.

 Hur bedömer du era chanser? Är det 50–50?

– Ja, 50–50 är nog ett hyfsat bra tips, säger han.

Bjöd på motstånd

I Vetlanda var det bara Emil Sajfutdinov och Tai Woffinden som kunde lämna Sannahed med högburet huvud. Emil bjöd på kvällens show då han i det 14:e heatet hittade fäste i vallen mot sargen och blåste förbi Antonio Lindbäck och Niels-Kristian Iversen. Ryssen fick upp en sådan fart att indianförarna såg ut att sitta på varsin otrimmad moped.

– Han är en världsförare. Man saknar ord. Det är bara att titta och njuta, säger Mikael Wirebrand, sportchef i Elit Vetlanda.

I övrigt hade han inte mycket att glädjas åt. Grand Prix-föraren Tomas H. Jonasson körde bara in två poäng på sin reservplats och Holta var inte mer framgångsrik.

– Indianerna är grymt bra i dag, men killarna har en otrolig revanschlusta. Vi ska banne mig ge dem en match. Ja, vi har mycket kvar att ge, säger Mikael Wirebrand.

Publicerad: