Efter kritiken: Bacon tillbaka på menyn

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Baconet tillbaka. En av Skandinaviens största hotellkedja backar efter enorma kritiken

Kritiken från hotellgästerna blev för stor.

Nu backar hotellkedjan Nordic Choice och återinför bacon på menyn.

- Frukost engagerar och är en stor del av hotellupplevelsen, vilket vi tycker är härligt. Dock var tiden inte mogen för detta, säger Comfort Hotels varumärkeschef, Camilla Bergman till Aftonbladet.

Efter att Världshälsoorganisationen, WHO,l armat om hälsofaran med korv och bacon bestämde sig hotellkedjan Nordic Choice för att plocka bort detta från frukostmenyn på 16 av sina Comfort-hotell i Norge och Sverige. Totalt blev sex hotell i Sverige utan de flottiga frukostvalen.

Massiv kritik

Hotellkedjans ägare, Petter Stordalen, har tidigare förklarat beslutet med att man vill testa ett nytt koncept, i linje med hotellkedjans fokus på hållbarhet och miljö.

– Fokus på hållbarhet genomsyrar vad vi gör i Nordic Choice, men vi vill också utmana konventionerna för vad ett hotell kan vara.

Men alla har inte uppskattat beslutet och kritiken från baconsugna hotellgästerna lät inte vänta.

"Hotellrebell"

Under måndagen meddelade hotellkedjan i ett pressmeddelande att man nu väljer att återinföra bacon och korv på menyn.

– Vi på Comfort Hotel ser oss som den lilla hotellrebell som vill utmana det traditionella. Responsen från gäster visar tydligt att vi verkligen gjorde just det. Även om många berömde oss för åtgärden, så har majoriteten av gästernas synpunkter varit tydliga. Därför tar vi tillbaka baconet, säger varumärkeschef på Comfort Hotels, Camilla Bergman, i ett pressmeddelande.

Inte alltid en home-run

På sin Facebook-sida var man också tydliga med att man tagit till sig av gästernas kritik:

"Ni har talat, vi har lyssnat. Comfort Hotel tar tillbaka bacon på menyn. Vi kommer alltid att utmana den traditionella och prova nya saker. Det betyder inte att allt vi gör är en home-run. Ni har svaren och svaren är val."

Norrmännen - mer baconlovers

Dock kommer hotellkedjan inte att slopa de nyttiga alternativen framöver.

- Hälsosammare alternativ på frukostbuffén är fortfarande ett löfte till våra gäster. Därmed kan gästerna som vill äta bacon-favoriten göra det i kombination med massor av frukt och grönsaker.

På frågan vilka hotellgäster som varit mest upprörda står svaret klart.

– Jag tror att norrmännen är lite mer bacon-lovers än svenskarna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN