Rosenqvists succé – vann klassiskt lopp

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Två år i rad, går nästan inte att beskriva”

Vann – för andra året i rad.
Vann – för andra året i rad.

Felix Rosenqvist gjorde det igen.

Vann världens mest prestigefyllda lopp.

– Detta är bland det största som jag har varit med om, säger han.

Svensken har vunnit allt som går att vinna i formel 3 och i det välkända stadsloppet i Macau gjorde han det igen. Han vann finalen för andra året i rad.

Stadsloppet i Macau anses vara det mest prestigefyllda som en ung förare kan vinna. Den första segraren hette Ayrton Senna och sedan dess har förare som den sjufaldige F1-mästaren Michael Schumacher och den fyrfaldige titelhållaren Sebastian Vettel dominerat loppet. Första svensk som vann var Rickard Rydell och för ett år sedan blev Felix Rosenqvist andra svensk att ta målflagg först.

I morse upprepade han bedriften.

Rosenqvist dominerade de båda kvalen, han vann kvalloppet och hade pole position i finalracet. Den förvaltade han väl och vann före Charles Leclerc.

– Jag saknar nästan ord just nu – det här var den ultimata avslutningen på min bästa säsong i karriären, säger Rosenqvist.

–  Att vinna Macau en gång är magiskt. Att göra det två år i rad går nästan inte att beskriva.

Bäst i F3

Felix Rosenqvist under sin karriär vunnit alla stora lopp inom Formel 3. I år dominerat EM och vunnit den titeln, han har slagit ett stort antal rekord i den serien och i och med segern i Macau visar han att han är världens just nu bästa förare i F3.

– Största möjliga tack till mitt team, som återigen har givit mig en fantastisk bil. Det var ett tufft lopp, som alltid på den här banan, men vi har haft farten hela helgen och jag visste att vi hade kapacitet för det här.

– Det tar nog ett tag innan jag kan samla tankarna riktigt, men det här är verkligen bland det största jag har varit med om.

Mycket på spel

Felix Rosenqvist drömmer om en karriär inom F1, men vägen dit är fortfarande lång. Efter säsongen hoppas han få testa för GP2, serien under F1, där hans team Prema finns representerat nästa säsong.

– Det är otroligt mycket prestige som står på spel i Macau, EM säger egentligen mycket mer om din prestation eftersom det pågår under en längre tid på flera olika banor, sa Rosenqvist inför helgens tävling.

– Jag vet inte hur stor betydelse en seger här har för min framtid. Jag har vunnit det en gång, men å andra sidan har jag ingenting klart för nästa säsong och det är viktigt att prestera och vinna varje gång jag sitter i bilen.

Publicerad: