Röglekeepern: ”Kommer bita oss i arslet då...”

avEmil Carlsvärd

Rögle hade ingen chans mot Djurgården och förlorade med 6–2 under torsdagen.

Om två dagar väntar ett viktigt bottenmöte hemma mot Karlskrona.

– Om vi ser på dem som ett bottenlag, så kommer det bita oss i arslet, säger Röglemålvakten Justin Pogge till Sportbladet.

Det blev en tuff kväll för Rögle på Hovet under torsdagskvällen. Förlusten mot tabelltvåan skrevs till slut till 6–2, där Röglemålvakten Justin Pogge alltså fick plocka ut sex puckar från det egna nätet.

– Vi fick en bra start, de fyra första bytena såg bra ut men sen... När man ger ett lag som Djurgården tid att åka skridskor och skapa chanser - och de hade väldigt många chanser, så finns det en anledning att de ligger i toppen av ligan och inte i botten. Jag tycker inte vi följde vår utsatta plan, vi gick in i matchen lite på halvfart, säger den 31-årige kanadensaren.

Formstarkast i SHL inför matchen

Han har nyss kommit ut från omklädningsrummet nere i katakomberna på Hovet. Målvakten ser märkbart besviken ut, av förklarliga skäl. Rögle kom från en svit med poäng i fem raka matcher, varav fyra av dem segrar, och var formstarkast i hela SHL sett till de fem senaste omgångarna.

I dag såg det helt annorlunda ut på isen jämfört med tidigare.

– Vi gjorde inte sakerna i dag som gjort oss lyckosamma de tidigare fem matcherna. I stället kom vi tillbaka lite till ”vårt gamla jag” som vi spelat tidigare under säsongen. Vi lät de hålla i pucken, och gav dem mycket tid och rum på isen. När man gör det mot ett lag som Djurgården så kommer de få in puckarna i målet.

Under den andra halvan av andra perioden gick Djurgården från en 1–0-ledning till en 3–0-ledning inom loppet av 28 sekunder. Först gjorde Calle Ridderwall mål, därefter Lukas Vejdemo.

Röglelägret var i chock, och tog därefter en time out.

– Vi släppte in två snabba mål för att vi inte gjorde de rätta sakerna - igen. Vi gav dem tiden att spela runt och det utnyttjade de. Vi fick lite tryck på dem sista fem i andra perioden, men totalt sett fick vi inte riktigt till det idag, säger Pogge.

Misslyckades i powerplay

Lyckan fortsatte inte heller under ”special teams”. I tredje perioden, när Rögle hade powerplay, gjorde födelsedagsbarnet Lukas Vejdemo sitt andra mål för kvällen - och spiken i kistan - till slutresultatet 6–2.

– Där tycker jag inte vi är bra nog. Vi försökte göra de enkla passningarna, men de pressade oss högt och fick oss att röra oss på fel håll.

Vad tycker du om din egen insats i dag?

– Du vill aldrig släppa sex puckar förbi dig. Men jag tycker inte jag spelade som att jag släppte in sex mål. Jag kände mig självsäker därute och kämpade på, men det är vad det är, säger han.

”Det kommer bita oss i arslet”

På lördag möter Rögle Karlskrona hemma i Lindab Arena, ett Karlskrona som förlorade med 1–7 hemma mot Frölunda under torsdagen. Ett viktigt möte, för bägge lagen.

– Vi behöver ha en ”comeback-match” då. Vi behöver alla poäng vi kan få, det spelar egentligen ingen roll vilka vi möter. Om vi ser på dem (Karlskrona) som ett bottenlag, så kommer det bita oss i arslet. Vi är inte så mycket bättre än dem, så vi måste jobba för allt vi har.

ARTIKELN HANDLAR OM