Svenske stjärnan debuterar i DTM

Reporter: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Får äntligen chansen: ”Längtar redan”

Foto: Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & Mercedes-AMG DTM

Han har gjort succé under 2016 års tävlingssäsong.

Nu belönas Felix Rosenqvist rikligt – med en efterlängtad debut i DTM.

– Det känns otroligt spännande, säger han.

24-åringen har av många experter beskrivits som Sveriges största racinghopp sedan Ronnie Peterson.

Rosenqvist – regerande europamästare i formel 3 – har varit formidabel den här säsongen, vunnit tre lopp i amerikanska Indy Light-serien samt kommit tvåa i ett 24-timmarslopp för GT-bilar i Spa-Francorchamps i Belgien.

– Det var ett otroligt lopp, sa han då.

”Längtar redan”

Nu får han göra sin debut – i DTM.

Rosenqvist som är officiell test- och reservförare för Mercedes-AMG flyttas nu upp till en racerits i standardbilsmästerskapet i Ryssland nästa helg.

– Att äntligen få den här chansen i DTM känns otroligt spännande, säger Felix Rosenqvist. Jag har varit en del av Mercedes-familjen i många år nu, och det här har alltid varit ett av mina stora mål. Det kommer att bli en rejäl utmaning att hoppa in i DTM - ett av de absolut tuffaste mästerskapen i världen - så här mitt under säsongen, och jag vet att jag har mycket att lära mig på väldigt kort tid. Min roll som test- och reservförare har dock gjort det möjligt för mig att komma nära inpå teamet, så jag känner mig redo. Jag vill tacka Mercedes-AMG för den här möjligheten och längtar redan till att få ge mig ut på banan i Moskva, säger han i ett perssmeddelande.

Publicerad: