Bendtner kommer att fira mot Arsenal

Publicerad:
Foto: TT

FOTBOLL

Många spelare brukar inte fira mot sina före detta klubbar.

Men Nicklas Bendtner kommer visa glädje om han nätar för Nottingham Forest mot Arsenal.

– Jag kommer att fira om jag gör mål i morgon kväll, säger dansken på en presskonferens.

Nicklas Bendtner representerade Arsenal mellan 2004 och 2014. Sedan lämnade anfallaren England för spel med Wolfsburg i Tyskland. För knappt två veckor återvände 28-åringen till brittisk fotboll.

”Kommer inte vara helt galen”

Dansken, som skrev på för två år med Championship-klubben, har gjort två inhopp för Forest. I morgon väntar Arsenal i ligacupen.

– Jag ser verkligen fram emot en utsåld match på en fantastisk arena. Jag är säker på att det kommer att vara en fantastisk stämning. Det är en tuff match mot ett starkt Arsenal, säger Bendtner.

Många spelare väljer oftast att inte fira mål mot före detta arbetsgivare. Men Bendtner kommer att visa glädje om han blir målskytt mot Arsenal.

– Jag kommer att fira om jag gör mål i morgon kväll, men jag kommer inte vara helt galen. Jag känner stor kärlek och har stor respekt för Arsenal, säger Bendtner.

”Inga problem”

Dansken är känd för att ha stort självförtroende. Men 28-åringen medger att karriären inte riktigt har varit som han hade hoppats på.

– Fysiskt och mentalt har jag inga problem, och jag känner mig nästan 100 procent fit. Jag känner mig frisk och redo att spela, säger Bendtner.

– Jag vill se framåt, inte bakåt. Jag vet att jag inte har nått min fulla potential ännu, men det är bara att fortsätta köra på.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.