Befolkningen säger nej till Benzema i EM

Av: Robert Rosén

Publicerad:

Över 70 procent vill inte ha med Benzema

Franska folket har sagt sitt. I en undersökning ska 73 procent svarat att de inte vill ha med den skandalomsusade Karim Benzema till EM, det rapporterar French Football Weekly.

Det var i november som ett av fransk fotbolls största affischnamn - Karim Benzema, 28 - hamnade i en skandal utan dess like. Anfallsstjärnan påstods vara inblandad i en utpressningsskandal på landslagskollegan Mathieu Valbuena. Där han ska ha krävt pengar för att inte släppa en sexvideo på denne. Skandalen medförde att Real Madrid-spelaren stängdes av från landslaget. För tre veckor sedan upphävdes dock beslutet, vilket möjliggjort för Benzema att delta i EM på hemmaplan.

Premiärminstern vill inte ha med honom

– Jag är inte ordförande i fotbollsförbundet och kan säga till Didier Deschamps, men jag tycker inte att kraven är uppfyllda för att Benzema ska återvända till det franska lanslaget, sa premiärministern Manuel Valls kort efter att beslutet kommit.

Strax efter kom uppgifter om att Benzema även var inblandad i en utredning gällande penningtvätt och knarksmuggling. Nu kommer ännu en smäll - då en stor majoritet inte vill se honom i EM-truppen.

Stor ökning från februari

I en undersökning gjord av Odoxa, på uppdrag av L'Équipe är franska folket tydliga med att de inte vill ha med anfallaren. Såväl French Football Weekly som Sport skriver om undersökningen, där hela 73 procent av fransoserna inte vill ha med honom till EM. Bland fotbollsfans menar 71 procent att de inte vill ha med honom till EM. Resultatet är en kraftig ökning från i februari, då 60 procent menade att de inte vill ha med honom.

Karim Benzema har inte spelat i det franska landslaget sedan 4-0-segern mot Armenien den 8 oktober 2015.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN