Kvinna till sjukhus efter explosion

avTT

Foto: Johan Nilsson / TT
Polisen har spärrat av ett område i Nyköping. Arkivbild.

En kvinna skadades vid en explosion på en restaurang i centrala Nyköping på söndagsmorgonen. Polisens tekniker har gjort fynd på platsen men ingen har gripits misstänkt för dådet.

– Vi har inte bilden klar för oss, men någonting har detonerat där inne, det är ganska klarlagt. Det lutar åt att det är ett grovt brott som inträffat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT.

En större fönsterruta mot gatan har krossats. Om det beror på själva detonationen eller på grund av att någon kastat in något är inte utrett.

– Det spekuleras kring handgranat men det är inget jag kan bekräfta, säger Thomas Agnevik.

Skadeläget för kvinnan som fördes till sjukhus är oklart, enligt polisen. Hon befann sig i närheten av restaurangen när detonationen inträffade.

Ett område runt restaurangen spärrades av efter händelsen, som skedde strax före klockan 7. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Det uppstod ingen brand, men räddningstjänsten var på plats och vädrade ut rök.

Polisen har haft teknisk personal på plats samt personal från det nationella bombskyddet. De har gjort vissa fynd men polisen vill inte gå in på vad som hittats.

– Kriminalteknikerna har gjort en del fynd men det är sådana saker som vi inte kan berätta om. Det är sådant som är viktigt för utredningen, säger Thomas Agnevik.

Bombteknikerna har dock konstaterat att inget farligt finns kvar inne på restaurangen, tillägger han.

Polisen vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot restaurangen. Många personer ska förhöras, enligt Agnevik.

– Det finns mig veterligen ingen misstänkt eller frihetsberövad, säger han.