Kujovic stor hjälte – gör succé i Turkiet

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Emir Kujovic.

avOskar Månsson

FOTBOLL

Emir Kujovic gör succé i turkiska ligan.

Den förre HBK:aren blev stor hjälte med två sena mål mot Antalyaspor.

– Riktigt härligt. Det blev helt svart, jag bara sprang, säger 22-åringen.

Att det kan gå fort i idrottens värld är Emir Kujovic ett bra bevis på. I fjol hade han ett jobbigt år i allsvenska tolvan Halmstad – i år gör han succé i turkiska ligafyran Kayserispor.

Kom in i paus

På söndagen avgjorde han i hemmamatchen mot Antalyaspor. Svensken, som kom i paus, frälste sitt lag när han nickade in en hörna i den 90:e minuten.

– Det är svårt att förklara hur det känns just då. Men det var riktigt härligt. Det blev helt svart, jag bara sprang, säger anfallaren.

Som om inte det var nog fyllde Kujovic på med ytterligare ett mål. Från en nästan obefintlig vinkel sköt han in 2-0.

– Jag chansade med ett hårt skott. Vi skulle egentligen bara få tiden att gå då men det var skönt att den gick in.

”Kände inte mycket förtroende”

Kayserispor ligger nu fyra i ligan – fem poäng efter serieledande Trabzonspor. Och Emir Kujovic har plötsligt skaffat sig en framträdande roll i ett turkiskt topplag.

– Det är svårt att sätta fingret på någon enstaka grej till varför det går så bra nu. Jag har blivit bättre som fotbollsspelare helt enkelt. Sen handlar det mycket om självförtroende.

– Sista året i Halmstad var inte alls lyckat, varken för mig eller för klubben. Jag kände inte så mycket förtroende heller, det märktes även när jag spelade. Men det finns inga hard feelings. De första åren i Halmstad var väldigt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM