Här hoppade OS-stjärnan

Av: Kristina Edblom

Publicerad:
Uppdaterad:
Hetsades av vännerna Efter att OS-stjärnan hoppat stod kvinnan tvekande kvar på bron. De som stod på marken ropade ”hoppa, hoppa”. Nu ligger hon med allvarliga skador på Karolinska sjukhuset i Stockholm.
Hetsades av vännerna Efter att OS-stjärnan hoppat stod kvinnan tvekande kvar på bron. De som stod på marken ropade ”hoppa, hoppa”. Nu ligger hon med allvarliga skador på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

NYHETER

OS-stjärnan hoppade först de 17 meterna ner i Österdalälven.

Hans kvinnliga bekant tvekade länge, men kastade sig sedan ut i mörkret.

Plasket var öronbedövande – sedan blev det tyst.

Den 25-åriga OS-stjärnan och hans tjejkompis hade varit på fest i närheten av Noretbron i centrala Leksand. Det var strax före 23.30 i förrgår kväll och bäcksvart ute.

– Jag såg hur killen hoppade. Han hade bara kalsongerna på sig och jag tror att hon klädde av sig också, säger en förbipasserande till Aftonbladet.

Hetsades att hoppa

Elitidrottaren har deltagit i både OS och VM.

Vittnen till händelsen beskriver att han hoppade först och simmade upp till ytan direkt. Men hans tjejkompis blev stående på utsidan av räcket och tvekade.

– Där nere ropade de ”hoppa, hoppa” som fyllbultar gör. Men de som stod på bron sa åt henne att inte göra det eftersom hon var rädd.

Till slut släppte hon taget om räcket och hoppade – 17 meter ner i vattnet.

– Man hörde ett jätteplask, som ett magplask fast mycket högre. Hon landade på rygg, säger ett av vittnena.

Flera hoppade i

Sedan blev det helt tyst. Inga simtag hördes och folkklungan på kajen stod andlösa.

– Det såg ut som att hon låg avsvimmad i vattnet.

Sedan bröts tystnaden: OS-stjärnan simmade fram till vännen, tre unga män hoppade i för att hjälpa till och andra ringde efter ambulans.

När kvinnan var uppe på kajen hjälptes vännerna åt att stabilisera hennes nacke innan ambulansen kom till olycksplatsen.

Hade svårt att röra sig

– Hon hade svårt att röra benen. Det lät allvarligt, säger ett vittne.

Kvinnan fördes med ambulans till lasarettet i Falun. Men hennes skador var så pass allvarliga att hon senare fördes till Karolinska sjukhuset i Stockholm för fortsatt vård.

Det var i går kväll oklart vilka skador kvinnan hade. OS-stjärnan ville inte kommentera den tragiska olyckan.

Publicerad: