Konfronterar Ryan Giggs efter skandalen – i reklamfilm

Brodern bryter tystnaden efter åtta år

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

För åtta år sedan blossade otrohetsskandalen kring familjen Giggs upp.

Nu konfronterar Rhodri Giggs brodern Ryan, som hade en affär med hans fru, i en reklamfilm.

– Jag är inte längre på den där mörka platsen som jag var på tidigare, säger Rhodri.

Det var ingen trevlig historia som avslöjades 2011.

Då gick till slut Rhodri Giggs ut och berättade öppet om hur hans berömda bror, Ryan Giggs, hade haft en åtta år lång affär med hans fru.

För att göra en lång historia kort: Natasha Giggs, hustru till Rhodri, erkände affären i brittisk media medan Manchester United-mittfältaren nekade, vilket fick brodern att tvivla på sanningshalten i påståendet. Så småningom förstod Rhodri att det faktiskt var sant, samt att Ryan vid ett tillfälle hade förmått Natasha att göra abort.

– I hans sjuka hjärna ser han antagligen sig själv som offret i det här. Han ljög för vår mamma och alla andra. Han förnekade det tills Natasha visade mig sms:en, då blev han tvungen att erkänna, sa Rhodri Giggs då.

Även Ryan Giggs var gift under tiden som affären pågick. Bröderna försökte vid ett tillfälle försonas, men Ryans oförmåga att be om ursäkt gjorde att Rhodri beskrev mötet som misslyckat. De har inte samtalat sedan dess.

Driver med händelsen – i reklam

Nu, ytterligare åtta år senare, kliver Rhodri fram igen. Den här gången i form av en reklamfilm för ett spelbolag – som enbart går ut på att göra narr av brodern.

I filmen, som är gjord med glimten i ögat, pratar han om ”lojalitet” och tackar nej till en ”bitter” öl på puben med orden ”det är jag inte längre”. Rhodri Giggs ses sedan dricka kaffe ur en Manchester City-mugg samtidigt som han läser en tidning med rubriken ”United-legendaren NOBBAS (och tilldelas inte) drömjobbet”.

Reklamen avslutas med slogan ”Lojalitet tar dig ingenstans. Lev för belöningar i stället”.

– Jag är övertygad om att han kommer skratta åt det, säger Rhodri Giggs.

– Det är ju kul. Jag kan driva med situationen eftersom jag har lagt det bakom mig. Jag är inte längre på den där mörka platsen som jag var på tidigare. Jag har gått vidare, han har gått vidare och min ex-fru har gått vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN