Tillbaka efter hjärnskakning - kan bli Luleås joker

avJohan Håkansson

I över två månader var Austin Farley borta på grund av hjärnskakning.

– Det har varit mörka stunder. Utan all kärlek från klubben hade jag inte klarat det, säger han.

Det var i slutet av november som Farley fick en smäll mot huvudet i ett möte mot Örebro.

Luleås ledning gissade då att den amerikanske forwarden snart skulle vara tillbaka.

Men hjärnskakningen visade sig vara riktigt elak. Veckor blev till månader och för Farley har det varit en jobbig period.

– Jag har aldrig haft en hjärnskakning förut. Aldrig varit borta från hockey så här länge. Det är verkligen en ”wierd” skada och en annorlunda upplevelse. Men alla har varit fantastiska. Jag har verkligen känt mig älskad av klubben, säger han.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Efter att ha missat över 20 matcher är Farley tillbaka i Luleås förstakedja tillsammans med Jack Connolly och Petter Emanuelsson. Och Farley spelar som om han aldrig har varit borta.

– Jag försöker bara göra det enkelt. Det var så länge sedan jag spelade så bara det känns fantastiskt.

Två drömmål

Mot Malmö gjorde han två drömmål och var den spelare som avgjorde matchen. Efter Farleys mål rann det iväg ytterligare till 5-1, vilket tar Luleå tillbaka till serieledning.

– Det har varit en lång resa. Jag vill berömma doktorerna och laget som haft tålamod med mig och nu känns det bara fantastiskt. Det har varit en mental resa med toppar och dalar.

Hur har dalarna varit?

– Nu känns allt underbart, men det har varit jobbigt. Hjärnskakning är inget jag önskar någon. Jag är glad att man tar det så allvarligt i dag. I och med att hockeyn har blivit så snabb så har hjärnskakningarna blivit ett stort problem. Vissa skador krävs det repriser för att man ska se smällen.

Med Farleys återkomst har Luleå fått en målskytt i present lagom när slutspelet börjat närma sig.

– Han var bra i början och har hittat tillbaka till den formen, säger tränaren Thomas Berglund. Han är bra på många sätt. Nu verkar han ha lärt sig att sätta dit puckarna också, hehe. Farley skapar lägen och det är ett tecken på kvalitet.

 

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.

 

ARTIKELN HANDLAR OM